SVE POPULARNIJI MEĐU TRENDSETERICAMA

Njihovo vrijeme je konačno stiglo: Modni brendovi koji bilježe sve veću popularnost

13.05.2020 u 12:05

Bionic
Reading

Naši životi su se u 2020. značajno promijenili. Nevjerojatno je koliko se toga može događati u tako kratkom vremenskom periodu, a isto vrijedi i u modnom svijetu, u kojem se trendovi mijenjaju brzinom svjetlosti. Modni brendovi koji su donedavno bili potpuno neprimjetni proteklih mjeseci bilježe značajan skok popularnosti

Statistike jasno pokazuju ovo o čemu pričamo. Popularne online šoping destinacije kao što su Lyst i Moda Operandi budno prate i bilježe tok trendova na modnoj sceni, kao i porast interesa za modnim brendovima, a mi znamo o kojim brendovima je riječ.

Modni stručnjaci predviđaju ogroman porast popularnosti ovim brendovima, od kojih su neki potpuno novo ime na modnoj sceni, dok smo za neke već ranije čuli zahvaljujući vodećim trendsetericama i instagramušama. U nastavku provjerite kojih devet modnih brendova biste u narednim mjesecima trebali držati na radaru.

Cecilie Bahnsen

Teško je pričati o skandinavskim dizajnerima, a da ne spomenemo ime Cecilie Bahnsen. Ova danska dizajnerica koja živi i stvara svoje kreacije u Kopenhagenu, potpuno je zaludjela modne ovisnice i modnu industriju općenito. Njezine sanjive, romantične haljine preplavile su Instagram nakon što je njezina kolekcija za proljeće/ljeto 2020. ugledala svjetlo dana na Tjednu mode u Kopenhagenu, a histerija za njezinim kreacijama još uvijek nije prestala. Prema podacima modne tražilice Lyst pretraživanja ovog danskog brenda skočila su za 38 posto.

Rotate Birger Christensen

Lyst je došao do podatka koji pokazuje da su se pretraživanja brenda Rotate Birger Christensen povećala za 27 posto. To je iznimno veliki skok, obzirom da je ovaj brend već dobro poznat na modnoj sceni. DNA brenda zasigurno su statement haljine s predimenzioniranim rukavima koje osvajaju sve više trendseterica, a brend je tražen i u Hrvatica.

Molly Goddard

Još jedan brend koji zagovara zaigranost u modi budi sve više zanimanja trendseterica. Osnovan 2014. godine brend Molly Goddard brzo se probio u sam vrh modne scene, čemu svjedoči i njegov nagli skok popularnosti. Prema podacima Mode Operandi prodaja za komadima s potpisom ovog brenda skočila je za čak 270 posto u odnosu na prošlu sezonu, dok Lyst tvrdi kako pretraživanja iz godine u godinu rastu za 46 posto.

Christopher Esber

Dizajner Christopher Esber dobro je poznato ime u Australiji, a posljednjih mjeseci i u svijetu. Prema statistici Mode Operandi brend je prošle sezone ostvario troznamenkasti rast prodaje.

Pyer Moss

Revija dizajnera Kerbyja Jean-Raymonda koji se krije iza brenda Pyer Moss za sezonu proljeće/ljeto 2020. bila je uvjerljivo najzapaženija na Tjednu mode u New Yorku. O njegovoj kolekciji se pričalo tjednima, a trendseterice su se potrudile u svoj ormar pospremiti komade s njegovim potpisom. Nakon revije potražnja za ovim brendom na stranici modne tražilice Lyst porasla je za 226 posto, a po svemu sudeći interes će rasti i u narednim mjesecima.

Marina Moscone

Marina Moscone jedan je od najprodavanijih brendova u usponu na stranici online trgovine Moda Operandi, što dovoljno govori o tome koliko je brend popularan među trendsetericama, stoga imajte na umu da ćemo ženstvene i nosive komade s potpisom ovog brenda uskoro sve češće viđati.

Marine Serre

Otkako je 2017. osvojila nagradu LVMH za najboljeg mladog modnog dizajnera, francuska dizajnerica Marine Serre nastavila je ostavljati itekako vidljiv trag na modnoj sceni. Lyst njezinom instoimenom brendu predviđa ogroman uspjeh u 2020. godini, nakon što su online pretraživanja u posljednjih šest mjeseci porasla za 32 posto.

Bevza

Ako ste u potrazi za minimalističkim komadima, Bevza je brend za vas. Ukrajinska dizajnerica Svitlana Bevza potpuno je osvojila modni svijet svojom bezvremenskom estetikom. Njezine cipele već se prodaju na Net-a-Porteru, a haljine i odijela s njenim potpisom na popisu su brojnih 'must have' komada za 2020. godeinu.

Christopher John Rogers

Ako je vjerovati direktorici prodaje Net-a-Portera, Elizabeth von der Goltz, Christopher John Rogers jedan je od modnih brendova koje treba držati na oku u narednim mjesecima. Dizajner je prošle godine osvojio prestižnu nagradu struke CFDA/Vogue Fashion Fund Award i sve oduševio svojim glamuroznim haljinama koje je je predstavio u sklopu svoje kolekcije za jesen/zimu 2020. na Tjednu mode u New Yorku. Naš savjet vama je - bacite oko na Rogersovu kolekciju!