nije im se svidjela

Nimalo laskavo: Vjenčanica Adriane Ćaleta-Car našla se listi najružnijih haljina

31.12.2022 u 10:29

Bionic
Reading

Poznata Internet stranica za kraj 2022. godine pripremila je listu, prema njihovom sudu, najružnijih 30 haljina koje smo imali priliku vidjeti u godini na zalasku. A na toj nimalo laskavoj listi, i to na visokom desetom mjestu, našla se vjenčanica Adrijane Ćaleta-Car

'Kada je riječ o modi, volimo misliti da imamo oko za ono što funkcionira... ali za ono što ne funkcionira,' piše Bored Panda. Kako navode na Facebooku postoji grupa pod nazivom 'Ne možete samo tako spojiti neku tkaninu i nazvati je haljinom' koja dokumentira zanimljiv fenomen: potpuni nedostatak smisla za modu. Članovi te Facebook grupe komentiraju čudne i pomalo neobične krojeve haljina koji, prema njihovom mišljenju stvarno 'ne funkcioniraju'. Bazirano na toj grupi stranica Bored Panda sastavila je listu najružnijih 30 haljina.

I dok se na prvom mjestu našla žuta točkasta haljina s osebujnim prorezima, nimalo laskavo deseto mjesto pripalo je vjenčanici Adrijane Ćaleta-Car, kreaciji čiji dizajn potpisuje Matija Vuica te haljina u kojoj je je izrekla sudbonosno 'da' svom Duji ucrkvi svetog Ignacija u Dubrovniku u lipnju ove godine. Njezina glamurozna haljina ukrašena prorezima i kristalima na stranici Bored Panda je opisana riječima: ' opisali su riječima: ‘Zašto imati samo jednu vjenčanicu kada ih možete spojiti deset u groznu mješavinu?’

Naime, Duje i Adrijana prvo su se vjenčali 2021. u pandemijskim uvjetima, a raskošno crkveno vjenčanje organizirali su ove godine, početkom lipnja u Dubrovniku. Na glamuroznoj svadbi koja je započela na terasi hotela Excelsior Adrijana je pojavila u haljini koja je bila spoj kristalnog korzeta i asimetrične krinoline od bijele svile.

Gornji dio vjenčanice prvenstveno se isticao svjetlucajućim kristalima ušivenim na prozirnoj tkanini, a veliki otvor na leđima prekrivala je Adrianina valovita, duga kosa. Donji dio haljine bio je krojen od od slojeva bijele svile, a prednji, kraći dio otkrivao je svjetlucajuće, mrežaste čarape u kombinaciji s hit cipelama brenda Mach & Mach.

ADRIANA ĆALETA-CAR

Odmor u Zagrebu: Supruga Duje Ćalete-Cara u dizajnerskim komadima prošetala špicom, a potom se uputila u noćni izlazak

Pogledaj galeriju

Adrijanin izbor za glamurozno vjenčanje nije se dopao ni našem Fashion Guru, koji također, odmah nakon vjenčanja, nije propustio komentirati njezinu haljinu.