LYSTOVO ISTRAŽIVANJE

New Balance pomeo konkurenciju: Ove tenisice proglašene su najpoželjnijima u posljednja tri mjeseca

28.04.2022 u 14:08

Bionic
Reading

I u drugom tromjesečju aktualne godine, modni konzumenti bili su najviše privučeni komadima u duhu trendova s početka milenija, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govori novi izvještaj modne tražilice Lyst

Lista najpopularnijih modnih komada u posljednja tri mjeseca itekako odražava trenutnu opsjednutost trendovima s početka milenija i onima pokrenutim na TikToku. Lista vrućih komada u izvještaju modne tražilice Lyst uistinu je spoj različitih brendova i gotovo, a gotovo 12 od 20 komada u kategorijama muške I ženske mode odnosi se na obuću – od čizmi brenda Moon Boots i omraženih uggsica pa sve do platformki i tenisica.

Drugi kvartal zaredom cipele loaferice svoje mjesto pronašle su na muškoj listi najpopularnijih modnij komada, s porastom pretraga od 87 posto u odnosu na prošlu godinu.

Prvo mjesto na listi najpopularnijih ženskih komada osigurale su skulpturalne čizme brenda Naked Wolfe, a koje su se posljednjih mjeseci mogle ugledati na slavnim damama poput Hailey Bieber, Kourtney Kardashian i španjolske glazbene senzacije, Rosalije.

Kako bi pronašla najpopularnije modne komade na svijetu, modna tražilica Lyst kreirala je formulu koja filtrira više od osam milijuna stavki prema količini spominjanja na društvenim mrežama uz pretraživanja, prikaze na stranicama, interakcijama i prodaji u Lystovoj aplikaciji, a uzima u obzir i globalnu potražnju pojedinih komada po količini raspoloživih zaliha.

Kada govorimo o tenisicama koje podjednako krase mušku i žensku listu najpopularnijih komada u posljednjem tromjesečju, modeli s potpisom brenda New Balance uvjerljivo dominiraju.

Na ženskoj listi visoko šesto mjesto zauzeo je model 327 koji se u prodaji, ovisno o pojedinoj verziji, može pronaći po cijeni od 600 do tisuću kuna.

Na muškoj listi prvo mjesto zauzeo je takozvani P550 model tenisica New Balance, a koji je product suradnje s brendom Aime Leon Dore, dok se na četvrto mjesto smjestio model Defender s potpisom modne kuće Balenciaga.

Po cijeni od oko sedam tisuća kuna, ujedno je najskuplji model na muškoj listi, a koju krasi i legendarni model Gazelle s potpisom njemačkoga sportskog diva Adidas.