U NEKOLIKO SEKUNDI

Nemojte se mučiti! Ovako se najlakše gule jaja

  • Autor: M. C.
  • Zadnja izmjena 16.04.2017 07:18
  • Objavljeno 16.04.2017 u 07:18
Jaja

Jaja

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tvrdo kuhana jaja među glavnim su tradicionalnim jelima koja će se naći na mnogim stolovima tijekom uskrsnih blagdana, a evo kako ćete izbjeći muke kod njihova guljenja

Kažu da se obično lakše gule starija jaja pa možda ona koja ste kupili prije skuhajte, a svježija iskoristite u kolačima.

Jedan od uobičajenijih načina koji pomažu kod guljenja jest da jaja nakon kuhanja uronite u hladnu vodu. Zatim jajetom udarite o čvrstu površinu pa valjajte dok ljuska sasvim ne popuca. Trebala bi samo skliznuti čim je povučete.

Ima još jedan zanimljiv način u kojem za vas sve odrađuje čaša. U nju natočite vode, uronite jaje, prekrijte rukom i dobro protresite nekoliko puta. Ljuska će popucati, ali će i voda iscuriti pa sve napravite iznad sudopera.

Guljenje jaja

Autor: Youtube

Isto možete učniti i s više jaja odjednom. Stavite ih u posudu, ulijte vodu, poklopite i dobro protresite. U vrijeme Uskrsa, kada svi kuhamo više jaja nego obično, ovaj je trik dobrodošao.

Kako brzo oguliti više jaja odjednom

Autor: Youtube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!