izbor bez greške

Nema zime bez dobrog kaputa i udobne jakne, a ovo je pet najvažnijih modela koji će vas stilski pratiti kroz hladnu sezonu

30.10.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Zima je nezamisliva bez jakne i kaputa. No ne radi se samo o funkcionalnosti tih odjevnih predmeta, ove sezone oni su pravi statement komadi, a ovi modeli stilski će vas pratiti kroz hladnu sezonu

Nijedan modni komad ne zaokružuje jesenski ili zimski outfit bolje od dobrog kaputa i udobne jakne. Naime nijedan modni predmet nije toliko bitan zimi kao jakne i kaputi, ali trebali bi vas i stilski pratiti kroz čitavu hladnu sezonu. Ukratko, to bi trebali biti jakne i kaputi kojima se veselite kad počne zima i jedva čekate izvući ih iz dubine ormara.

A tu je i nekoliko vrijednih modnih prijedloga. Za ekstroverte je idealan statement kaput jarke boje, poput modela Y/Projecta u crvenoj boji. Topao i vrlo 'zamotan' osjećaj dat će puffer oversized modeli poput Balenciaginog prošivenog kaputa, a oni upečatljivih boja, bez obzira radi li se o dugoj ili kratkoj verziji, odmah privlače poglede.

  • +22
Trendi jakne i kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kaputi i jakne: 5 najvećih trendova sezone

S hladnom sezonom na vidiku iščekujemo povratak šalova i džempera, a zahvaljujući sjajnom kaputu ili cool jakni, naizgled monotona odjeća može se ažurirati u tren oka. Ovo je pet najvećih trendova za 2022./2023. koji će vladati sve do prvih dana proljeća te najljepši modeli koje ćete nositi sljedećih nekoliko mjeseci.

Kožni kaput je must have ove sezone

Ovaj klasik jedan je od must have komada godine! Koža je najuzbudljiviji trendi materijal ove sezone, stoga ne čudi veliki modni povratak kožnih kaputa i jakni. Kolekcije s pista Jil Sander, Prade i Davida Kome pokazuju suvremenu i modernu interpretaciju ovog trenda. Modeli variraju između cool bomber jakni i elegantnih kaputa - uz dobar izbor za svačiji ukus.

Modeli jarkih boja kao sjajan dodatak garderobi

Klasični vuneni kaput predstavlja vladajući trend ove sezone i dolazi u svijetlim bojama poput crvene, plave ili zelene. Čak su i modni brendovi koji se zalažu za minimalistički chic i suptilne boje predstavili jarke boje i statement dizajne za kolekcije jesen/zima 2022./2023.

Oversized kaput kao trendi look sezone

Vrijeme je za modni povratak u 80-e, a popularna zimska jakna definirana je svojom siluetom i XXL formatom. Ovi modeli svakom stajlingu daju snažnu modnu ažuriranost i pokazuju da idete u korak s trendovima.

Prošivena jakna kao klasik koji nikad ne izlazi iz mode

Vječni favorit sigurno je udobna prošivena jakna. Možete se osloniti na univerzalni model za svakodnevno nošenje na niskim temperaturama, ali svestran je i kada je riječ o slaganju stajlinga. Bilo kao ležeran look s džemperom i ležernim trapericama, bilo kao elegantan dodatak profinjenoj večernjoj haljini, ovaj dizajn fino oblikuje figuru u svakoj prilici. A tu je i dodatan plus - novi modeli dolaze u izrazitim bojama i snažnim siluetama te su sve samo ne dosadni.

Bomber jakna kao cool dodatak za modnu jesen i zimu

Razvijena za vojne pilote, bomber jakna prešla je vrtoglav put od praktičnog pilotskog modela do modnog klasika. Osim toga, promjenjiv dizajn otporan na vremenske uvjete postao je neizostavan dio garderobe i odavno uživa kultni status. Da je bomber jakna vrući trendi komad za sezonu 2022./23., potvrdili su i brojni lookovi predstavljeni na modnim revijama. Od Diora preko Prade do Givenchyja, ovaj modni must have dominira kolekcijama za jesen/zimu 2022./2023.