zabava za najmlađe

Nekoliko koraka do nezaboravne dječje rođendanske zabave na otvorenom

26.05.2023 u 16:50

Bionic
Reading

Ako vam je dijete rođeno u proljeće ili ljeto, velika je šansa da će poželjeti slaviti rođendan na otvorenom. Boravak na otvorenom draga je opcija i velikima i malima, a uz dobru organizaciju nezaboravan dječji rođendan je zagarantiran

Dolaskom toplog vremena mnogi bi voljeli preseliti druženja negdje u prirodu. Nakon duge jeseni i još duže zime konačno su stigli topliji dani koji nude mogućnost da se dječji rođendani presele na otvoreno. Teško da će djeci bilo kakva rođendanska zabava biti dosadna, no one na otvorenom ipak imaju posebnu čar. Dovoljno je samo pripaziti na nekoliko detalja i uvesti neke zanimljive aktivnosti da biste priredili proslavu koje će se svi dugo sjećati.

Bilo da ste se odlučili za zabavu uz jezero ili more, vrtnu proslavu ili pak onu u dječjem parku, nekoliko detalja pomoći će vam da se svi ludo provedu. Sjajna je ideja odrediti temu rođendana, što će olakšati izbor motiva dekoracija i ukrasa na torti, a i fotografije će izgledati bolje.

Facepainting

Postati Spiderman ili vila na jedan dan zbilja zvuči zabavno, čak i za odrasle. Facepainting je sve popularniji i popularniji, a jasno je i zašto. Svakom događaju pruža puno šarenila te stvara fantastične slike i uspomene.

Ako gosti vole životinje, perivim bojama možete nacrtati svakome neku od njih na lice pa će se rođendanska zabava pretvoriti u pravu životinjsku ludnicu, a jednako će se svidjeti djevojčicama i dječacima. Na taj način djeca direktno ulaze u svijet mašte, a tko to ne bi htio?

Zabavne igre

Djeca od svega mogu stvoriti igru, no nekada im ipak ponestane ideja, pa zato možete iz rukava izvući neke od njih. One poput Twistera uvijek su zabavne jer uključuju fizičku aktivnost i natjecateljski duh, a i smiješne poze uvijek će izvući osmijeh na njihova lica. Nogomet i ostali sportovi uvijek će zabaviti dječake i djevojčice, no borba vodenim balonima mogla bi iznenaditi okupljene uzvanike i natjerati ih da se potpuno prepuste 'ludiranju'. Naravno, ako ste spremni na presvlačenje mokre robice.

Američka uskršnja tradicija, potraga za pisanicama, kada djeca za Uskrs traže po vrtu sakrivena čokoladna jajca, može postati i lov na davno izgubljeno blago starih gusara. Sakrijte u prirodi nekoliko čokoladica u obliku novčića ili čokoladica, a onaj tko ih pronađe najviše neka osvoji posebnu nagradu - ili najveći komad torte!

Za male kreativce posebno zanimljive bit će igre u kojima trebaju nešto izraditi, a izrađivanje vjenčića od cvijeća ili crtanje velike čestitke zabavit će goste te ostati kao lijepa uspomena slavljeniku.

Dekoracije

Ukrase za zabavu izradite prema ukusu malih slavljenika. Planirajte tanjuriće i čaše s istim motivom, a ostalo možete izraditi i sami. Dekica i jastučići na travi za rođendanski piknik razveselit će sve mališane, a to iskustvo dugo će pamtiti. Zvijezda među dekoracijama može biti i šarena pinjata jer će, osim u dekorativne svrhe, poslužiti kao zabavna dječja aktivnost. Osim šarenih balona, dodajte lampice na baterije - one će pružiti posebnu atmosferu.

Ako odgajate male kreativce, izrada girlanda za rođendansku zabavu bit će zabavna aktivnost za vikend prije slavlja.

Hrana

Želite li podići ponudu hrane na višu razinu od čipsa i smokića, pripremite ukusne sendviče, a u tome vam mogu pomoći gosti. Prije slavlja narežite povrće poput mrkve, paprike, maslina i sličnog te pripremite namaz poput humusa ili paštete od tune. Svakom djetetu podijelite tost i neka svatko napravi svoj sendvič s likom omiljene životinje.

Sjajna ideja za slatkoljupce je i slatki stol. Lijepo ukrašeni muffini i rođendanska torta, voće i voćna salata - za svakog ponešto!

Svi će se razveseliti i limunadi, posebice ako je napravite u boji! Svakako ponesite torbu koja će držati hranu i piće hladnima. Ne zaboravite uzeti i papirnate slamke, a na njih možete nalijepiti naljepnice kako bi djeca lakše raspoznavala koja je čaša njihova.

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH

Veliko slavlje u Splitu nisu propustili ni članovi obitelji Huljić, a Vjekoslava je ovoga puta u izlazak otišla sa sinom

Pogledaj galeriju