CHIC I EFEKTNE

Ne znate kako kombinirati kratke jakne? Evo nekoliko prijedloga

27.02.2024 u 05:54

Bionic
Reading

Kratke jakne jedan su od najdugovječnijih modnih klasika, a ovisno o modelu, odličan su dodatak kako dnevnim, tako i večernjim stajlinzima

Prijelazni period nezamisliv je bez balonera ili laganije parke, a ako ste i vi već u mislima u proljeću, nećete pogriješiti ako uložite nešto više novca u kratku jaknu poput bomberice, kožne jakne ili one nadahnute klasičnim Chanelovim krojevima..

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

U svakom slučaju, kratke jakne viđat ćemo posvuda i ovoga proljeća.

Sjajne modele vidjeli smo i na modnim revijama nedavno održanih tjedana mode, ali ima ih i u ponudi popularnih high street trgovina.

DILETTA LEOTA

Zgodnu Talijanku nemoguće je ne primijetiti u žutoj bundici i u trendi trapericama

Pogledaj galeriju

Kratke jakne su bez sumnje odličan dodatak proljetnim modnim kombinacijama, no treba ih znati kombinirati.

Pa ako ste i vi isprobali nekoliko modela, no nikako ne možete pronaći odgovarajući te vam outfit izgleda neproporcionalno i čudno, možda i vi radite nekoliko čestih stilskih pogrešaka:

Pripazite na siluetu

Vjerojatno najvažnije stilsko pravilo za kratke jakne glasi: pripazite na siluetu. To je najvažniji zadatak. Ako vam se čini da kratke jakne izgledaju nezgrapno na vama, onda najvjerojatnije zanemarujete proporcije. Trebate znati da one 'stisnu' gornji dio tijela, stoga ih kombinirajte s lepršavim hlačama ili trapericama širokih nogavica jer idealno uravnotežuju proporcije.

Odlično se kombiniraju i sa suknjama

Kada su u pitanju kratke jakne, nemojte misliti da ih morate nositi samo s hlačama. Sjajno izgledaju i ako ih sparite npr. s maxi suknjama ili kratkim hlačama. Dakako, da biste postigli skladan look, pripazite i na pravi izbor cipela: modne profesionalke stoga biraju čizme do koljena s kratkim hlačama, a ljeti sandale ili natikače na petu.

Kratke jakne kupujte u kompletu

Da bi kratka jakna uvijek imala savršenog stilskog partnera u garderobi, nije loše odabrati je direktno u kompletu s pripadajućim donjim dijelom. Hlače, kratke hlače ili suknja odlična su ideja te se mogu nositi i razdvojeno. Ako imate ovakav komplet u garderobi, uvijek ga možete nadograditi cool dodacima da biste looku dali posebnost.