ZA PRSTE POLIZATI

Ne morate više tražiti! Imamo najbolji recept za savršenu francusku salatu

24.12.2019 u 14:52

Bionic
Reading

Francuska salata tradicionalno se priprema diljem Hrvatske za božićne blagdane, a za mnoge je ovo ukusno i zasitno jelo jedno od najomiljenijih na blagdanskom stolu

Sastojci koji idu u francusku salatu svima su dobro poznate, ali postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih će salata biti bogatog kremastog okusa.

Donosimo vam najbolji recept za francusku salatu koji vam je potreban ovoga Božića.

Potrebni sastojci:

300 g graška

400 g krumpira

300 g mrkve

250 g kiselih krastavaca

4 jaja

450 g majoneze

1 žlica senfa

sol

papar

sok od jednog limuna

100 g milerama

Priprema

Krumpir u kori staviti kuhati u hladnu vodu. Kad je skuhan ogulite ga i ostavite da se ohladi. Posebno skuhajte grašak, procijedite ga i prelijte hladnom vodom da sačuva zelenu boju i stavite da se ohladi. Nikako nemojte koristiti grašak iz konzerve već smrznuti. Mrkvu također posebno skuhajte, ocijedite je je i prelijte hladnom vodom te ostavite da se ohladi. Skuhajte jaja i ogulite ih nakon kuhanja.

Dok se namirnice hlade, nasjeckajte kisele krastavce te prionite zatim na sjeckanje ostalih namirnica (osim graška). Bitno je samo da su približno iste veličine.

Nasjeckane namirnice dobro izmiješajte, posolite i poparite te sve povežite majonezom u koju ste dodali žlicu senfa, sok od limuna i mileram. Francusku salatu dobro ohladite prije posluživanje i uživajte. Dobar tek!

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…