BORNA RAJIĆ:

Najskuplja haljina koju imam košta 70.000 kuna

08.10.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Atraktivna Hrvatica s pariškom adresom Borna Rajić svoju će prvu kolekciju predstaviti na ovosezonskom HTC Cro a porteru, koji se u zagrebačkom shopping centru West Gate, održava od 20. do 22. listopada

Atraktivna Hrvatica s pariškom adresom Borna Rajić, nakon što je prije nekoliko mjeseci najavila da se upušta u dizajnerske vode, svoju će prvu kolekciju predstaviti na ovosezonskom HTC Cro a porteru, koji se u zagrebačkom shopping centru West Gate, održava od 20. do 22. listopada.

Bivša supruga poduzetnika Luke Rajića tim se povodom, među ostalim dizajnerima, jučer osobno pojavila na castingu za modele u Kvaternik Plaza centru, gdje je osebujnim stilom i držanjem, oduzela čitavu pažnju.

'Komparativnom usporedbom hrvatskih modnih događanja ispalo je da je ovaj događaj najviše u skladu s mojim konceptom te sam iz tog razloga odlučila svoju kolekciju predstaviti na Cro a porteru. Nekih deset komada, koji su predstavljali pilot kolekciju, mogli smo vidjeti ovog ljeta u Sarajevu, kao najavu cjelokupne kolekcije, koju ćemo imati priliku vidjeti sada', započela je Borna, koja je, sa zakašnjenjem od sat vremena, stigla u pratnji prijateljice.

Kako je otkrila, na pisti Cro a Portera, predstavit će tridesetak 'lookova' u istom stilu, kojim prevladavaju elementi divljeg zapada u kombinaciji sa autentičnim elementima iz francuske kulture.

'To je moj osobni doživljaj trenutka u kojemu jesmo i mog trenutnog estetskog senzibiliteta pa se može reći da kolekcija na neki način predstavlja moj stil i osobnost', objašnjava dizajnerica u nastajanju.

Odjevena u usko bijelo odijelo i top na crvene i plave prugice, osim vitkom linijom i gracioznim držanjem, majka četvorice sinova, pozornost je privlačila i predimenzioniranom kapom za džokeje, posljednjim modnim krikom iz pariške visoke mode.

'Udobna je, ali i da nije, ne bi me to omelo da ju nosim. Ja sam ipak prvenstveno esteta i čim sam ju ugledala u magazinu odmah mi je zapela za oko. Sad kada ju imam, dobro se u njoj osjećam i interpretiram ju na razne načine', ispričala je dobro raspoložena Borna, koja se početkom tjedna vraća u Pariz, a po završetku tamošnjih obveza ponovno će doći u Zagreb, kako bi nazočila reviji, koja će biti održana završne večeri , u subotu 22. listopada.

Iako je, priznaje, velika ljubiteljica mode, aktualnosti na modnoj sceni ne prati pomno pa, kako kaže, nije uvijek upoznata s trendovima, a najskuplji predmet u njezinom ormaru je haljina slavnog Johna Galliana, za koju je 2001. godine izdvojila čak 10 000 eura.

Borna Rajić je, nakon razvoda od Luke Rajića sreću pronašla u Izraelskom poduzetniku Ronu Haleu, s kojim ima jednog sina, a nakon preseljenja u Pariz, Hrvatsku ne posjećuje baš često. Nova suradnja, međutim, predviđa njezin češći boravak u Zagrebu, a ime elegantne pariške dame, osvježilo je već dobro poznatu listu dizajnera koji izlažu na Cro-a-porteru, poput ELFSA, Anamarije Asanović , Đurđice Vorkapić i drugih.