Loš znamen

Najgora astrološka slika neba u novijoj povijesti prijeti inauguraciji Joea Bidena

17.01.2021 u 08:02

Bionic
Reading

Loši planetarni međuodnosi, zvani 'aspekti' u astrološkom žargonu, vuku se nebom od prosinca 2019. i kroz cijelu 2020., a u drugoj polovici siječnja još će se pogoršati. Da ne bude zabune, napominjemo da nebeska tijela, osim Sunca i Mjeseca, ne utječu na zemaljska zbivanja, nego ih simboliziraju. Astrološka slika neba nosi poruku koju je moguće prevesti na ljudski jezik, a poruka koju nose planeti ovog siječnja nije među ljepšima

Brojni planeti već se dugo nalaze na međusobno neprijateljskim položajima u Vodenjaku i Biku, znakovima koji se ne slažu dobro, a 20. i 21. siječnja u gužvu će se umiješati još planeta. Neobičnom podudarnošću, u srijedu 20. popodne po srednjoeuropskom vremenu zakazana je inauguracija Joea Bidena kao novog predsjednika SAD-a.

Točno dva tjedna prije tog datuma već je bilo gužve u Washingtonu, kad su brojni pristaše predsjednika na odlasku Donalda Trumpa upali u Kongres prosvjedujući protiv proglašenja Bidena izbornim pobjednikom.

Devetostruki planetarni rat

Tog je 6. siječnja Mars ulaskom u Bika pokvario već lošu astrosliku, a u utorak 19. siječnja Sunce će povećati napetost selidbom u Vodenjaka.

Kad u noći s 20. na 21. Mjesec osvane u Biku, upotpunit će rijetko viđen planetarni raspored: Sunce, Jupiter i Saturn u Vodenjaku naći će se u agresivnom odnosu prema Mjesecu, Marsu i Uranu u Biku. Sredinom će tjedna spomenuta nebeska tijela, po tri na svakoj strani, istovremeno tvoriti devet (tri puta tri) kvadrata.

  • +11
Joe Biden Izvor: EPA / Autor: JIM LO SCALZO

Kvadrat je planetarni razmak od 90 lučnih stupnjeva, a u astrologiji slovi kao loš znamen. Pribrojimo li silnim kvadratima još i konjunkciju, odnosno susret Marsa i Vodenjakovog vladara Urana na istom stupnju u Biku, zaključujemo da će se 20. i 21. siječnja sukobiti vrlo snažne energije i proizvesti doslovnu ili metaforičku eksploziju velikih razmjera.

Budući da je u to vrijeme predviđen prelazak vlasti s konzervativnog patriota Trumpa na liberalnog multikulturalca Bidena, prvo nam pada na pamet to da bi u SAD-u moglo doći do masovnog sraza pristalica dviju suprotstavljenih društvenih koncepcija.

Sukob koji će potrajati

Sraz bi mogao uključiti obostrano nasilje, višestruke preokrete, neizvjesnost i nejasnoće oko zbivanja na terenu. Sigurni smo da će biti iznenađenja, kao i da će sukob potrajati. Na to nas navodi podatak da će dugo biti zaraćeni na relaciji dvaju suprotstavljenih znakova: Vodenjaka, predstavnika liberalizma i visoke tehnologije, i Bika, simbola tradicionalizma, konzervativizma i patriotizma.

Mogući su i drugi scenariji umjesto ili usporedno s nemirima u SAD-u - oružani sukob ili incident na bilo kojoj kriznoj točki, prometna ili industrijska nesreća ili prirodna katastrofa negdje u svijetu. Nadajmo se, daleko od naseljenih područja.