kreativnost, dizajn i inovacije

Na međunarodnom sajmu optika MIDO, DeRigo Vision predstavio novitete u svom portfelju

13.02.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Od 4. do 6. veljače 2023. svijet optike susreo se na međunarodnom sajmu MIDO2023 u Milanu, gdje su izložili najbolje što industrija može ponuditi u smislu trendova, inovacija, dizajna, održivosti i kreativnosti

MIDO je dobro poznat po svojoj sposobnosti da okupi glavne aktere industrije iz cijelog svijeta što je dokazalo više od 22 000 posjetitelja i 660 tvrtki izlagača na ovom 51. izdanju. Od svog osnutka 1970. godine, ono je mjesto za razmjenu znanja i razvoj poslovanja. MIDO je izložba visoke dodane vrijednosti za cijeli optički sektor – optiku, optometriju i oftalmologiju. Istodobno, sajam potiče izlagače na prezentaciju i razmjenu ideja, pružajući prilike za tvrtke i brojna ulaganja. Sva velika imena u industriji naočala sastala se u Milanu kako bi podijelili i predstavili svoje proizvode, inovacije, ideje, nove linije i najvažnije modne dodatke koji će obilježiti tržište u budućnosti.

Nudeći novi pogled u budućnost industrije, talijanski modni div DeRigo, predstavljajući svoje nove kolekcije brendova Police, Yalea, Roberto Cavalli, Furla, Philipp Plein, Chopard, Blumarine, Lozza, Sting i Fila, pokazao je na sajmu svu svoju kreativnosti, dizajne i inovacije. Kao rasadnik novih ideja, koncepata i eksperimenata, predstavio se s najhrabrijim kreacijama kojima želi nadahnuti pojedince u potrazi za novim uzbudljivim idejama.

Acetatne sunčane naočale sa širokim prednjim dijelom u obliku kvadrata. Linearni dizajn čini jedinstvenim Roberto Cavallijev kultni 'Fang – Tigre Tooth' u reljefnom zlatnom metalu. Isti element istaknut je na vrhovima sljepoočnicama. Ovo će biti glavni stil u sljedećoj reklamnoj kampanji.

Sunčane naočale odvažnog dizajna. Geometrijski prednji dio prilagođen je acetatnim elementima u boji u kontrastnim nijansama s natpisom 'Just Cavalli' na krilcima.

Ultra odvažne sunčane naočale s predimenzioniranim geometrijskim prednjim dijelom i iznimno velikim krilcima sa šesterokutnim PP logotipom. Logotip i vrhovi krilaca su od titana. Stil je jedinstven upotrebom posebnog acetata s efektom mramora.

Sunčane naočale odvažnog stila s više detalja. Prednji acetatni dio sa zrcalnim lećama i metalnom pločicom s natpisom Philipp Plein i šesterokutni PP logotipom. Krilca kombiniraju tri vrste materijala: acetat, gumu i metalnu rešetku. Svi metalni elementi obloženi su 23k zlatom. Sunčane naočale se isporučuju u posebnom crnom i zlatnom pakiranju.

Svake godine za filmski festival u Cannesu, Chopard slavi Maison veze sa svijetom kinematografije kroz poseban 'Red Carpet' stil. Glavni proizvod edicije za 2023. inspiriran je eteričnom lakoćom čipke, ukrašen profinjenim detaljima i jedinstvenim savoir-faireom. Ove ekskluzivno profinjene sunčane naočale imaju profil u potpunosti obložen 23kt zlatom i posebnim cvjetnim ukrasom od 170 visokokvalitetnih cirkona.

Transparentne panto sunčane naočale od organskog acetata u boji. Krilca su personalizirana natpisom logotipa Furla uparenim s dva nježna zlatna metalna logotipa Arch i dugim vrhovima krilaca izrađenim od istog materijala. Takvi detalji vjerno ističu karakteristične značajke Furla Re-Candy torbi.

Sunčane naočale u obliku srca s prednjim dijelom od prozirnog acetata i višestrukim profilima. Metalna krilca s presijavajućim 3D efektom prilagođene su novom Blumarine monogramom 'B' utisnutim na površini.

Sunčane naočale sa širokim podebljanim prednjim dijelom četvrtastog oblika, napravljenim stručnom kombinacijom različitih vrsta acetata za stvaranje profinjene igre boja. Krilca od zlatnog metala personalizirane su monogramom 'AY'.

Ovaj slavljenički stil predstavlja uvod u proslavu 40. Obljetnice Police-a. Odvažne i ikonične, u skladu sa suvremenim duhom brenda, naočale su ukrašene profinjenim završnim obradama i materijalima. Ovo jedinstveno stilsko limitirano izdanje broji svega 1983 numerirana komada, u čast godine rođenja brenda.

Retro acetatne sunčane naočale s prednjim dijelom koji podsjeća na kultne Zilo by Lozza. Plave gradualne leće, u kontrastu s crnim okvirom, naglašavaju moderan dojam stila.

Acetatne sunčane naočale s četvrtastim prednjim dijelom i odvažnim, višestrukim profilima. Vidljiva metalna jezgra prolazi kroz krilca s natpisom logotipa STING x SUPERGA. Stil se može isporučiti s odgovarajućim ekskluzivnim crnim lancem s logotipom koji se nalazi preko cijele strane, s potpisom legendarnih tenisica. Nadahnuto kultnom Supergom 2750, pakiranje je izrađeno od istog platna kao i cipela.