ČEST PROBLEM

Muči vas jutarnja natečenost lica? Možda će vam pomoći neki od ovih korisnih savjeta

06.01.2020 u 19:13

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji se ujutro probude s natečenim licem, postoji nekoliko korisnih trikova koje vrijedi primijeniti kako biste umanjili ovaj neugodan problem koji muči mnoge

Sklonost jutarnjoj natečenosti lica nije nimalo rijedak problem, pa mnogi pribjegavaju različitim metodama kako bi umanjili ovu neugodnu pojavu.

Dakle ako ste voljeli prije spavanja gricnuti malo čipsa, krekere ili perece, trebali biste dva puta razmisliti jer stručnjaci upozoravaju da su slane namirnice prepune natrija jedan od razloga nastanka natečenosti.

Dobro je poznata činjenica da hrana koja ima natrija uzrokuje zadržavanje vode u tijelu, što utječe na natečenost.

Ako vas muči natečenost lica, no niste baš spremni primijeniti metodu u koju se kune slavna manekenka Kate Moss, a to je uranjanje lica u hladnu vodu u koju ste stavili kockice leda (osobito sad, u zimska jutra), možda biste mogli isprobati neke od ovih beauty trikova:

1. Spavajte na povišenom

'Spavanje na povišenom uz dodatni jastuk moglo bi pomoći da se ujutro probudite manje natečeni. Ovako se smanjuje količina tekućine koja se zadržava u licu', objašnjava dr. Dhaval Bhanusali. Još jedan koristan savjet: svakako uložite u kvalitetan jastuk!

2. Umivanje hladnom vodom

Kate Moss je ipak bila u pravu! Dr. Bhanusali ističe kako je upravo umivanje lica hladnom vodom brz način za stezanje pora i žila, što pomaže da se smanji oteklina.

3. Roler za lice

Roleri su novi veliki hit u beauty industriji, a obožavatelji ovog jednostavnog proizvoda ističu kako im upravo korištenje ovog malog pomagala načinjenog od žada najbolje pomaže riješiti se jutarnje natečenosti. Iako nema znanstvene potvrde za čudotvorne efekte rolera, njegovo korištenje zasigurno može potaknuti cirkulaciju i izmasirati nježnu kožu lica. A i kako biste se riješili natečenosti kapaka, lagano prijeđite rolerom preko njih.

4. Zeleni čaj i ploške krumpira

Zvuči pomalo neobično, no mnogi koji su isprobali ovaj recept kažu kako je riječ o vrlo učinkovitom tretmanu od prirodnih namirnica koje imamo svi u hladnjaku.

Napravite zeleni čaj i stavite ga u hladnjak, a u međuvremenu izrežite krumpire na ploške. Zatim ploške uronite u čaj i stavite na kapke - hladna temperatura i kofein u kombinaciji s antioksidantima i škrobom brzo će smanjiti natečenost. A i super je stvar to da kasnije možete popiti čaj radi detoksikacije organizma i kako biste unijeli antioksidante u organizam.

5. LED maska

Ako imate mogućnosti i vremena, isprobajte terapiju s LED maskom kako biste potaknuli prirodnu proizvodnju kolagena i elastina.

Još nekoliko korisnih savjeta ako često imate problema s natečenosti:

Nastojite piti dovoljno vode (najmanje dvije litre dnevno).

Nemojte stavljati previše pudera ili tešku podlogu - to će još više naglasiti natečenost i bore.

Na natečene oči probajte prislonite hladnu žlicu, ploške krastavca ili hladne vrećice čaja od kamilice! Bit ćete ugodno iznenađeni efektom.