KVANTITETA I KVALITETA

Možda s godinama to rijeđe radimo, ali starenjem seks postaje sve bolji

20.11.2020 u 14:22

Bionic
Reading

Ako ćemo životna znanja upijati s televizije, seks je rezerviran za mlade i lijepe ljude, ali ako smo skloniji vjerovati mišljenjima iskusnijih, pravi užitak u seksu dolazi tek sa starenjem

Mnogi su još uvijek skloni vjerovati da nakon tridesete godine doživljavanje seksa kreće silaznom putanjom, ali brojna su svjedočenja koja se protive tom mišljenju i seks uspoređuju s vinom koje s godinama postaje sve bolje.

Ono što su već sugerirale neke studije potvrdilo je prije nekoliko godina istraživanje stranice za upoznavanje IllicitEncounters.com provedeno na više od 800 Britanaca.

Kao najbolju dob za spolne odnose čak 37 posto žena i 34 posto muškaraca navelo je 40-te godine života.

'Dvadesetogodišnjaci se puno seksaju, ali u seksu zapravo uživaju 40-godišnjaci', zaključak je ovog istraživanja u kojem se objašnjava kako 40-godišnjaci u odnosu na 20-godišnjake imaju manje emocionalnih neizvjesnosti i više iskustva, a u prilog sjajnom seksu ide i to što stvarno znaju što žele od svog intimnog života.

Prije istraživanja ove stranice za upoznavanje brojne su studije sugerirale da seks s godinama postaje sve bolji, a ovo su neki od razloga potkrepljenih znanstvenim dokazima.

Veće šanse za dostizanje vrhunca

Studije sugeriraju da žene u kasnim 30-im i 40-im godinama, u odnosu na 20-godišnjakinje, imaju puno veće šanse za dostizanje vrhunca tijekom spolnog odnosa. Razlog možda leži u činjenici što su žene s više godina imale više vremena za vježbanje i učenje pa su tijekom seksa puno opuštnije.

Znamo što želimo

Stariji znaju što im pruža dobar osjećaj i ne ustručavaju se to jasno dati do znanja. Ako vam je misionarski položaj previše dosadan, vjerojatnije je da ćete o tome obavijestiti svoga partnera i promijeniti pozu. Svoje tijelo sami poznajemo najbolje i sa zadovoljstvom otkrivamo partneru što nas najviše uzbuđuje.

Imamo više samopouzdanja

Vođenje ljubavi pod svjetlom s godinama više ne ulijeva crvenilo srama u obraze, a mnogima je čak draža varijanta jer ubrzava dio u kojem caruje neizvjesnost. Umjesto da smo u mraku usredotočeni na naše nesigurnosti i mane, pod svjetlom nas počne uzbuđivati već sama činjenica da je pored nas gola osoba.

Isprobavamo novije stvari

Više samopouzdanja znači da smo otvoreniji za isprobavanje novih stvari i eksperimentiranje u spavaćoj sobi. Pustolovinama ćete teže reći ne, a vjerojatnije ćete i sami češće inicirati igre u spavaćoj sobi.

Raste seksualno zadovoljstvo

U dvadesetima ste vjerojatno češće uživali u seksu, pa i onom prljavijem, ali seksualno zadovoljstvo zapravo raste kako starimo. Zadovoljniji smo općenito s kvalitetom života, s onim s kim ste u braku ili s kim se viđate i sa svojim tijelom, a sve to seks čini uzbudljivijim.

Manje je stresa, a više osjećajnosti

Sa starenjem smo skloniji lakše se oslobađati stresa, smireniji smo i mirniji sa sobom i svojim životom. Stoga i seks postaje osjećajniji i intimniji, a nije više samo stvar požude i životinjske privlačnosti.