FINO I BRZO
Morate ga isprobati: Ovaj jednostavan recept za tjesteninu osvaja svojim osvježavajućim okusom

Izvor: Profimedia / Autor: JESSICA GOW / AFP / Profimedia
Brzopoteznih recepata, složit će se svi, nikad dosta.
-
tako slatko
Uz popodnevni čaj ili kavu: Torta od badema kolač je u čijem okusu ćete uživati od prvog do zadnjeg zalogaja
-
dobitna kombinacija
Probajte, nećete moći odoljeti: Recept za sjajan ručak u kojem uživaju baš svi za stolom
-
GOTOV U TREN OKA
Nedostaje vam ideja za ručak? Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan mesni složenac
Ako ne znate što biste pripremili za obrok, tjestenina je uvijek sjajno rješenje u kombinaciji s nekim ukusnim umakom.
Evo što vam je potrebno:
150 g špageta od cjelovitih žitarica
1 limun
50 g parmezana (u jednom komadu)
50 ml maslinovog ulja
sol
papar
1 šaka bosiljka (po želji)
Priprema:
Skuhajte špagete u dosta kipuće slane vode prema uputama na pakiranju (pri tome pazite da je skuhana al dente). Zatim izlijte u cjediljku, a vodu za tjesteninu ostavite sa strane.
Limun dobro operite vrućom vodom, osušite i iscijedite sok. Naribajte parmezan. Pomiješajte 50 ml limunovog soka, ¾ korice, ¾ parmezana i maslinovo ulje u umak.
Pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajući malo vode za tjesteninu. Tjesteninu začinite paprom, pospite preostalim parmezanom i koricom limuna.
Po želji ubacite bosiljak - i uživajte!
Dodatni savjet: malo ribe ili npr. plodova mora uz ovu divnu tjesteninu će vas duže držati sitim i osigurati zdrave proteine.