MAJKA ANTHONYJA KIEDISA:

'Mom sinu nedostaju divlji valovi'

03.02.2012 u 22:31

Bionic
Reading

Majka frontmena Red Hot Chili Peppersa, Anthonyja Kiedisa, otkriva kako joj se sin nosi s ozljedom stopala zbog koje je odgođena turneja grupe

Jednom od najnemirnijih i najneobuzdanijih američkih rokera - Anthonyju Kiedisu - koji na koncertima dušu ispusti skačući po pozornici, mirovanje zbog slomljenog stopala ne pada lako. No Anthony Kiedis nikad u životu nije radio ono što su mu drugi preporučili pa tako ni sad.

Brižna mama i baka

Neplanirani odmor frontmen Red Hot Chili Peppersa iskoristio je za druženje sa sinom jedincem Everly Bearom i novom ljubavi, 22-godišnjom britanskom glazbenicom Beth Jeans Houghton koja tati i sinu pravi društvo u Los Angelesu. Oglasila se i majka Anthonyja Kiedisa, koja od početka karijere prati sinov svaki korak, a za početak njihove posljednje turneje izradila je i posebne bedževe za obožavatelje benda. Peggy Idema s obitelji živi u gradiću Lowell u Michiganu u blizini kojeg će nastupiti i Peppersi na svojoj turneji I’m With You, u sklopu koje u organizaciji Adria Entertainmenta dolaze na zagrebački Hipodrom 29. kolovoza.

'Jako sam sretna jer ću imati prilike družiti se s unukom. No svoje najdraže momke vidjet ću i za tri tjedna kad putujem njima u Kaliforniju. Anthony se odlično oporavlja, ne gunđa previše, malo teže mu pada apstinencija od surfanja', otkrila je Peggy zahvaljujući kojoj Kiedis ima i malo mohikanske krvi.

A kad već ne može na divlje valove, roker je, premda mu je noga u gipsu, nerijetko u prvim redovima na košarkaškim utakmicama. Nemirnom Kiedisu ovo nije prvi lom u životu zbog kojeg je RHCP morao odgađati turneju, nego jedan u nizu. Davne 1987. smrvljen mu je zglob na ruci kad je vozeći motor doživio tešku prometnu nesreću. Ozlijedio je i kralježnicu skačući s krova kuće u bazen. Iako će uskoro navršiti 50 godina, nijedna žena (a bilo ih je mnogo, mnogo) nije ga uspjela smiriti. Zadnja je u nizu odvažna plavuša koja se proslavila kontroverznim nastupima na britanskoj alternativnoj sceni.

'Beth je genijalna cura, do ušiju sam zaljubljen u nju', rekao je nedavno Kiedis.

Jogi i vegetarijanac

No najvažnija je osoba u životu slavnog rokera već četiri godine njegov sinčić Everly Bear, koju je dobio u vezi s manekenkom Heather Christie. Za sina kaže da sigurno neće poći njegovim stopama, jer je to jedno malo mudro biće koje ga je spasilo od gluposti. Na pitanje hoće li mu dopustiti da jednog dana pročita njegovu autobiografiju 'Scar Tissue' u kojoj je detaljno opisao borbu sa svojim demonima. Knjiga je 2004. bila bestseler u SAD-u.

'Poručio sam obitelji da se kloni tog štiva, a Everly neka ga pročita kad postane punoljetan', bio je iskren Kiedis koji se nakon dugogodišnje ovisnosti o drogama i alkoholu posvetio 'čistijem' životu.

Priznao je da ne prođe dan, a da ne poželi uzeti drogu, no otkako je postao otac, takva su stanja rjeđa jer nema vremena razmišljati o porocima. Surfanje, joga i veganstvo pomogli su mu da izdrži fizičke napore na koncertima za koje se prije pripremao uz velike doze kokaina.

'U pedesetoj ću biti u boljoj formi nego kad sam imao 20', poručio je obožavateljima.