FLEA SLETIO NA BEVERLY HILLS

Novi dom basista Red Hot Chili Peppersa pruža 680 kvadrata životnog luksuza, a na imanju je za svaki slučaj i kompleks kućica na drveću

02.12.2021 u 17:25

Bionic
Reading

Michael 'Flea' Balzary, basist grupe Red Hot Chili Peppers, svom izdašnom nekretninskom portfelju u Los Angelesu dodao je 14 milijuna dolara vrijedan kompleks na Beverly Hillsu

Flea već posjeduje dvije zavidne nekretnine na području Los Angelesa, 7,5 milijuna dolara vrijednu kuću u zatvorenoj zajednici Malibu Colony i kompleks od 4,25 milijuna dolara u podnožju La Crescenta.

Posao s nekretninama Fleai je uvijek dobro išao pa je tako prošle godine prodao svoje imanje uz ocean u Malibuu za 20 milijuna dolara, što je bila više nego dvostruka cijena od one za koju je to imanje bio kupio. Za novo imanje Mulholland Drive koje se rasprostire na pola hektara, prodavatelj je tražio 16,9 milijuna dolara, ali su ga Flea i njegova supruga, modna dizajnerica Melody Ehsani, dobili za 14 milijuna dolara.

Iako se kuća nalazi na slavnom poštanskom broju 90210, tehnički se nalazi na strmim padinama iznad četvrti Studio City u Los Angelesu. Trokatno zdanje izgrađeno je 1948. godine, ali je kuća potpuno renovirana početkom 2000-ih.

Privatna rezidencija zaštićena je od pogleda s ulice i smještena usred imanja koje više izgleda kao luksuzno odmaralište, a u susjedstvu su i drugi slavni susjedi. Odmah preko puta je dugogodišnja glavna rezidencija Jacka Nicholsona, a u blizini su i ogromna vila Warrena Beattyja i višemilijunski kompleks Lane Del Rey.

Nepravilna arhitektonska struktura kuće, raspoređena na 680 metara kvadratnih stambenog prostora, skriva sedam spavaćih soba i osam kupaonica. Podovi od tvrdog drva i krovni prozori nalaze se posvuda, a od luksuznih dodatnih sadržaja tu je vrhunsko kino s platnom od 4,5 metra.

  • +11
Kuća Michaela 'Flea' Balzaryja Izvor: Profimedia / Autor: Realtor.com / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dnevni boravak dvostruke visine omeđen je staklenim stijenama koje vode do blagovaonice na otvorenom, a stepenicama se spušta do knjižnice i blagovaonice, koja se naslanja na elegantnu suvremenu kuhinju opremljenu uređajima od nehrđajućeg čelika.

Na polukatu je smještena obiteljska soba s konzolnim balkonom, a cijela treća etaža kuće obuhvaća glavni apartman s dnevnim boravkom, bakrenim kaminom, teretanom, saunom, parnim tušem i dva krovna deka s pogledom na planine.

U najvećoj privatnosti posjeda smješteni su i bogati vanjski sadržaji poput kuhinje s kaminom na drva, dnevnog boravka s kaminom, bazena u obliku lista kojeg je moguće promatrati i iz podvodne sobe.

Pri odabiru nekretnine par je, čini se, mislio i na najmlađe, jer se na imanju nalazi nekoliko povezanih kućica na drvetu. Pitanje je samo koja će djeca u njima uživati, jer Fleaini su 'klinci' 33-godišnja kćer i 16-godišnji sin, no možda 59-godišnji glazbenik i njegova nova supruga spremaju kakvo iznenađenje.