VRAĆANJE SAMOPOUZDANJA

Molitva pomaže ženama da se nose s neugodnim emocijama

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.12.2010 10:37
  • Objavljeno 16.12.2010 u 09:29
MOLITVA

MOLITVA

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Molitva Bogu ili nekom drugom vrhovnom biću može donijeti utjehu tijekom teških vremena, pokazuje najnovije istraživanje

Unatoč mišljenju skeptika, najnovije istraživanje pokazuje da molitva može pomoći u teškim vremenima. Američki sociolog Shane Sharp proveo je istraživanje sa svojim timom u kojemu su sudjelovale 62 žene u dobi od 19 do 72 godine i različite razine obrazovanja.

Sve ispitanice bile su u lošim vezama s nasilnim partnerima, a otkriveno je da im je molitva pomogla da se u teškim vremenima bolje nose s neugodnim emocijama. Neke od njih istaknule su da su upravo zahvaljujući molitvi uspjele napustiti nasilne odnose.

'Većina ispitanica doživljavala je Boga ili neko drugo vrhovno biće kao prijateljsku figuru koja ih ne osuđuje i sve im oprašta te kojoj su mogle iskreno iskazati sve svoje emocije, uključujući one neugodne', navodi se u izvješću o istraživanju.

Sharp smatra da je pozitivna percepcija Boga pomogla ispitanicama da u sebi pobude osjećaj vlastite vrijednosti i samopouzdanje, a to im je u konačnici dalo snagu da se bolje nose sa svojim neugodnim emocijama te, u nekim slučajevima, i da napuste nasilnog partnera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi