OMRAŽENI TREND

Modni svijet ne krije opsesiju ružnom obućom: Ovo su najpoželjniji modeli u ljetnoj sezoni

07.07.2021 u 06:16

Bionic
Reading

I osobe s najslabijim interesom za svijet mode znaju da je njegova priroda u potpunosti ciklička. Trendovi dolaze i odlaze i vraćaju se nekoliko puta tijekom našeg života, ali dok neki padaju u nemilost nekoliko desetljeća prije nego što se opet pojave, drugi se češće ponavljaju, a jedan od takvih trendova odnosi se na ružnu obuću

U slučaju trenda ružne obuće ne radi se o jednom specifičnom stilu, već o širokoj lepezi obuće neprivlačnih oblika i veličina. Njihove razne inkarnacije posljednjih godina plasirane su u prvi plan, a ljeto 2021. nije ništa drukčije.

Od omraženih kroksica, klompi, cipela mule pa do čeških sandala na čičak – popularnost ružne obuće na modnoj sceni ne pokazuje znakove stajanja, no postavlja se pitanje ako su pojedini modeli ružne obuće postali stvar mainstreama, mogu li se uopće smatrati neprivlačnim?

  • +16
Ružna obuća Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Svi navedeni modeli obuće pokazali su se izuzetno popularnima, a iako većinu ljudi zanima dobar izgled, najveći ljubitelji mode uvijek se trude biti drugačiji.

Neki će ovu praksu shvatiti kao klasičan iskaz samopouzdanja kojim se dokazuje neustrašivost po pitanju nošenja komada koje većina smatra neprivlačnim ili kao vještinu pretvaranja najružnijih trendova privlačnim i široko prihvatljivim, kao što je slučaj s ružnom obućom.