KLJUČNI MODELI

Modna biblija otkrila u koje se tenisice najviše isplati investirati

31.12.2022 u 12:51

Bionic
Reading

Davno su prošla vremena u kojima su se tenisice smatrale isključivo sportskom obućom, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govore modni prizori sa svjetske street style scene. Kakve se modele danas najviše isplati uključiti u postojeću kolekciju u ormaru, otkrila je modna biblija Vogue

Čini se da ljubitelji tenisica pomalo žive u prošlosti jer svi modeli koji se danas mogu pohvaliti titulom trendovskih, ili ih hvali modna zajednica, svoje korijene vuku iz prethodnog desetljeća. U to vrijeme tenisice su kao sportska obuća naveliko počele ulaziti u segment lifestylea, do te mjere da su granice danas potpuno izbrisane.

Srećom, rođen je pojam athleisure te je u proteklih godinu dana postao više od stila i gotovo da se može promatrati kao svojevrsni kult. I ove godine fokus je na modelima tenisica koji zadovoljavaju zahtjeve savršenog dizajna i funkcionalnosti te se mogu nositi na različite načine. Poželite li se ove sezone počastiti novim parom tenisica, na ove trendovske siluete, prema modnoj bibliji Vogue, isplati se obratiti pozornost.

Tenisice u kobaltnoplavoj boji

Upadljiva nijansa plave smatra se jednim od najvećih trendova u aktualnoj sezoni i trenutno je jedna od omiljenih nijansi street style zvijezdi. Moćna kobaltnoplava već je slavljena kao stilska zvijezda i na brojnim pistama na tjednima mode.

Tenisice u duhu stila normcore

Normcore, stil koji se pojavio oko 2013. godine, opisuje nastojanje za što više prosječnim odijevanjem te se svojom uniseks idejom savršeno uklapa u aktualno vrijeme i raspravu o modi bez spolova. Savršen primjer tenisica u stilu normcore je model New Balance 992, kakav je nosio osnivač Applea Steve Jobs kao pravi predstavnik tog stila.

Ovaj trend posebno se svidio damama sa skandinavske street style scene te u svojim odjevnim kombinacijama rado ističu jednostavne, minimalističke modele tenisica jer izvrsno pristaju uz klasične komade ili pak uzbudljive kombinacije u pogledu boja i uzoraka.

Visoke tenisice

Visoki modeli tenisica nisu nikakva novost na modnoj sceni, no ove sezone njihove kultne verzije iz 80-ih trenutno su jako poželjne.

Nikeov model Dunk High svjetlo dana ugledao je 1985., a premda je od tada prošlo 36 godina, čini se da je taj model popularniji no ikada. Međutim ne morate se nužno oslanjati na Nikeov model da biste bili u trendu, tu su također Vansovi, Adidasovi i Converseovi visoki modeli, a verzije ove trendovske siluete tenisica nudi i mnoštvo high street brendova.

Bijele tenisice

Kada je riječ o svestranosti i jednostavnosti, malo koji model može se natjecati s bijelim tenisicama.

Bez obzira odaberete li verzije s potpisom sportskih, dizajnerskih brendova ili lanaca ulične mode, važno je naglasiti da su bijele tenisice s višesezonskim stažem na modnoj sceni postale bezvremenska obuća koja se pritom lako kombinira s gotovo svakom krpicom.

Izbor modela doista je šarolik, od onih pravih sportskih pa do oličenja urbanog stila i ležernog chica. Doista, teško je ne pronaći savršen model.

  • +19
Bijele tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Održive tenisice 

Budući da modni svijet sve više pridaje važnost odgovornoj proizvodnji, održivost postaje jedan od prioriteta pri izradi modnih komada, pa tako i tenisica.