Mercedes-Benz ML i smart

Mercedes-Benz ML i smart

06.04.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Od 18. ožujka traje jedinstvena kampanja: kupnjom luksuznog Mercedes-Benza ML-klase dobivate praktičan smart micro hybrid drive na godinu dana besplatnog korištenja. Mi Vam plaćamo troškove tehničkog pregleda, registracije, osiguranja i servisa, a Vi se samo ugodno smjestite i uživajte u vožnji. Ali i požurite jer idealan par – ML uz smart na dar možete dobiti samo do 18. svibnja. Sve detalje ove senzacionalne ponude saznajte u EUROline centru ili kod ovlaštenih Mercedes-Benz prodavatelja

M-klasa Mercedes-Benza

M-klasa Mercedes-Benza pravi je trendseter među modernim terencima.
M-klasa omogućuje potpunu udobnost u vožnji. Tomu u serijskoj opremi pridonose automatski mjenjač 7G-TRONIC i stalni pogon na sva četiri kotača 4MATIC s elektroničkim sustavom trakcije 4ETS. Za ekstremne terene na raspolaganju Vam je tehnološki paket Offroad-Pro dostupan po želji. On, među ostalim, nudi mogućnost podizanja razine vozila do 90 milimetara kako bi se postigla dubina gaza od 600 milimetara. Pritom se M-klasa služi sustavom zračne amortizacije AIRMATIC s elektronički reguliranim sustavom prigušivanja udaraca.

Unutrašnjost M-klase odlikuje se udobnošću i plemenitim materijalima. Preko multifunkcijskog upravljača, koji je u serijskoj opremi, može se upravljati radiom, telefonom i mjenjačem, bez podizanja ruku s upravljača. Kvaliteta u najljepšem obliku dolazi do izražaja, među ostalim, na kožnim sjedalima, drvenim oblogama s kromom, srebrnim okruglim instrumentima i otvorima za prozračivanje.

Dizelski motori M-klase s filtrom za čestice u serijskoj opremi odlikuju se ne samo tihim radom, nego i niskom potrošnjom goriva, kao i niskom emisijom ispušnih plinova. Ipak, pritom su iznimno snažni. Optimizirana tehnologija common rail pokreće model ML 280 CDI snagom od 140 kW (190 KS), uz maksimalni okretni moment od 440 Nm. Snaga modela ML 320 CDI s istom učinkovitom tehnologijom iznosi 165 kW (224 KS), uz maksimalni okretni moment od 510 Nm. U modelu 420 CDI radi posebno učinkovit V8 motor snage 225 kW (306 KS), s okretnim momentom od 700 Nm. I dva benzinska motora povezuju veliku snagu s usporedno niskom potrošnjom goriva. Pritom se šesterocilindarski motor u modelu ML 350 (200 kW/272 KS) ističe tihim radom, a modeli ML 500 (285 kW/388 KS) i ML 63 AMG (375 kW/510 KS) svojom snagom i tipičnim zvukom osmerocilindarskog motora.

smart fortwo

Nova generacija smarta fortwo može sve što i prethodni model – ali još bolje. Novi je smart fortwo udobniji, agilniji, sigurniji i ekonomičniji od svoga prethodnika.

smart fortwo dostupan je u kupe i kabrio izvedbama. Najvažniji su noviteti poboljšani benzinski motori. Jednolitreni trocilindarski motori imaju 45 kW (61 KS), 52 kW (71 KS) i 62 kW (84 KS). Snaga dizelskog motora povećana je za deset posto i sada iznosi 33 kW (45 KS). Sva vozila imaju poluautomatski mjenjač s pet stupnjeva prijenosa, koji je također poboljšan. Unatoč većoj snazi motora, potrošnja benzinaca i dalje je niža od pet litara na 100 km. I novi cdi motori trošit će još manje goriva. Dizelski je motor u prethodnome modelu već imao najmanju potrošnju goriva u svojoj klasi, a novi smart fortwo također dobiva status 'trolitraša' (odgovara potrošnji manjoj od 3,5 litara/100 km u standardnim uvjetima) s emisijama od samo 90 grama ugljičnog dioksida po kilometru.
Novi je smart 19,5 cm duži od prethodnog, što povećava sigurnost i udobnost. Prostor je prtljažnika povećan sa 150 na 220 litara, a kad je napunjen do vrha, ima kapacitet od 340 litara. Kao i eksterijer, novooblikovani interijer vozila, izrađen od kvalitetnih materijala, zadržao je prave smartove karakteristike, uz to što je postao prostraniji.
Model smart fortwo kabrio ima elektronički namjestiv meki krov koji se pri svim brzinama može do kraja otvoriti i zatvoriti. Bočni krovni okviri koji drže meki krov mogu se smjestiti u za to predviđeno mjesto u prtljažniku. Meki krov nudi dodatnu udobnost i sigurnost s grijanim stražnjim staklom. Jedinstvena standardna oprema sadrži ESP, ABS i pomoć pri kočenju. Posebno valja istaknuti da je cijena novog smarta fortwo jednaka cijeni prethodnog modela, a novi smart fortwo kabrio ostat će najjeftiniji kabrio na svijetu.