LUKSUZNO I ODRŽIVO

Mercedes-Benz uspješno plovi modnim vodama: Udružio snage s brendom Proenza Schouler u uzbudljivoj kolekciji odjeće

15.11.2021 u 13:56

Bionic
Reading

Njemački automobilski div Mercedes-Benz nastavlja svoju plovidbu modnim vodama. Za svoju posljednju modnu kolekciju udružili su snage s poznatim njujorškim brendom Proenza Schouler

Nakon što je imao priliku surađivati s nekim od najvećih streetwear dizajnera današnjice poput Herona Prestona i Virglila Abloha, Mercedes-Benz sada je udružio snage s Jackom McColloughom i Lazarom Hernandezom – dvojcem koji se krije iza popularnog brenda Proenza Schouler.

'Postoje brojne paralele između mode i automobilskog svijeta, ali najviše preklapaju u pogledu dizajna i funkcije. Naš cilj kao modnih dizajnera je stvoriti proizvode koji na neki način poboljšavaju život osobe i čine ga lakšim. Automobilska industrija teži istim ciljevima, a optimizacija ljudskog iskustva je nešto na čemu svi radimo, bez obzira na medij', izjavio je dizajnerski dvojac na temu svoje suradničke kolekcije s Mercedes-Benzom.

Inspirirana velikim proputovanjima Amerikom na četiri kotača, spomenuta kolekcija nosi naziv 'The Power of Two' i poigrava se prepoznatljivim logom Mercedes-Benza.

Svaki od predstavljenih komada u kolekciji je izrađen u duhu održive mode, dizajniran da 'bude volje i traje', a pritom su i rodno neutralni.

'Kada nam se obratio Mercedes-Benz, odmah smo se zainteresirali. Ideja se razvila u capsule kolekciju koja se temelji na našim zajedničkim vrijednostima održivosti i odgovorne proizvodne prakse. Naš dizajnerski proces započeo je pronalaženjem održivih materijala koji su zadržali element luksuza, a izrađeni su koristeći čistu, odgovornu praksu', izjavio je dvojac.

Za predstavljanje svoje suradničke kolekcije s Mercedes-Benzom, Proenza Schouler angažirao je slavnu oskarovku Lauru Dern i njezinog 20- godišnjeg sina Elleryja Harpera.

Kolekcija Proenza Schouler x Mercedes-Benz u prodaji se nalazi od 9. studenoga, na web stranici njujorškog brenda, robne kuće Saks Fifth Avenue u New Yorku, londonskom Selfridgesu, kao i u prostorima Mercedes-Benza u Münchenu.

  • +27
Veste Izvor: Promo fotografije / Autor: promo