ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Upravo započeta vladavina Jarca donosi iskricu nade - ipak, preporučujemo suzdržanost, oprez i promišljenost

27.12.2020 u 12:00

Bionic
Reading

Razdoblje Jarca ove je godine počelo 21. prosinca u podne po srednjoeuropskoj zoni, u isto vrijeme kad je nastupio zimski solsticij. Jarac vlada dok Sunce putuje između 270° i 300° ekliptike, nebeskog pojasa oko Zemlje koji odražava godišnju putanju našeg planeta oko Sunca. Izvanrednom podudarnošću, na dan solsticija i početka Jarčeve vladavine Jupiter i Saturn susreli su se na istoj točki ekliptike, ali u Vodenjaku

Prošle su se godine na ovaj datum oba planeta, zajedno s Plutonom i Suncem, nalazila u Jarcu. To su mnogi astrolozi - pa i mi - tumačili kao najavu ozbiljne globalne nevolje, iako nisu precizirali kakve. Mi smo u kolumni za 2020. najavili "politička previranja, oružano nasilje ili prirodne katastrofe". Nismo bili daleko od istine jer upravo se u to vrijeme u kineskom Wuhanu zahuktavala epidemija novog koronavirusa, kojeg je svjetska javnost, uključujući stručnu, bila potpuno nesvjesna. Dok ne dobijemo uvjerljive dokaze u suprotno, smatramo ubojiti virus prirodnim, a pandemiju prirodnom katastrofom.

Veliko preslagivanje energija

  • +2
Sienna Miller Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN MONTERROSA

Od 17. prosinca ove godine planeti više nisu nagomilani u sudbonosnom znaku Jarca, što nam daje naslutiti da je ublažavanje globalne zdravstvene i s njom povezane ekonomske krize nadohvat ruke. No, to ne znači da će zavladati mir i blagostanje. Vedri, pustolovni srećonoša Jupiter i mrki, strogi učitelj Saturn nalaze se u hirovitom i nepredvidljivom Vodenjaku, a oba će se dugo sukobljavati s Uranom u Biku. Taj planetarni splet ukazuje na mogućnost svakojakih, povoljnih i nepovoljnih iznenađenja.

Većini ljudi u iduća četiri jarčevska tjedna preporučujemo suzdržanost, oprez i promišljenost. Poštivanje autoriteta nepopularno je u narodu, no pojedinci koji se budu pridržavali pravila u prosjeku će proći bolje od buntovnika i pustolova. Ovan, Rak, Vaga i Jarac trebaju biti najoprezniji bar do približno 7. siječnja, no kad Mars u to vrijeme prijeđe iz Ovna u Bika nastupit će važna promjena. Tog dana dovršit će se preslagivanje energija započeto 17. prosinca tako da će Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak prve dekade postati najosjetljiviji. Jupiter i Saturn iz Vodenjaka te Mars i Uran iz Bika dugo će ih izazivati i stavljati na kušnju pa im preporučujemo da drže oči otvorenima i izbjegavaju rizik, ali da ne budu previše kruti i pasivni.