HUDICA S PORUKOM

Majica na kojoj piše da ste cijepljeni novi je modni hit, a za to se pobrinuo Valentino

23.09.2021 u 12:25

Bionic
Reading

Hudica na kojoj piše 'vaccinated' (cijepljen/a) postala je viralna prošli mjesec kada su je kreativni direktor Valentina Pierpaolo Piccioli i Lady Gaga pokazali na svojim Instagram profilima

Luksuzna talijanska modna kuća Valentino prodavat će crne hudice s kultnim logotipom 'V' i riječi 'cijepljeno' u crvenoj boji. Na službenoj web stranici brenda dostupne su od 23. rujna i prodaju se po cijeni od paprenih 690 dolara.

Neto zarada Valentinovih 'cijepljenih' hudica bit će donirana UNICEF-u za potporu njegovom radu s globalnim programom Svjetske zdravstvene organizacije COVAX, čiji je cilj globalno olakšati ravnopravan pristup cjepivima protiv Covida-19.

'Cijepljenje je postalo najučinkovitiji način borbe protiv ove globalne pandemije, ali i simbol poštivanja drugih i društvene odgovornosti. Ne možemo se sakriti iza koncepta slobode odlukom da se ne cijepimo', rekao je Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor Valentina.

'Nažalost, nemaju sve zemlje jednak pristup cjepivima protiv kovida. Ovom suradnjom Valentino podržava UNICEF u naporima isporuke cjepiva protiv kovida-19 koja spašavaju živote', stoji u priopćenju ove modne kuće.

Majica je postala viralna kada su je Piccioli i Lady Gaga, s kojima je radio na nedavnim kampanjama, objavili na Instagramu.

Zanimljivo je da hudica s natpisom 'vaccinated' nije izvorno Picciolijeva kreacija, prva ih je na modnu scenu izbacila mala tvrtka sa sjedištem u Los Angelesu, Cloney. Proizvela ih je samo pet komada, a sve ih je kupio Piccioli i jednu od njih poklonio Lady Gagi, koju je nosila u kratkom videu kojim je promovirala svoju beauty kampanju za Valentino Beauty.

U Picciolijevoj objavi na Instagramu na kojoj nosi ovu hudicu, napisao je i poruku u kojoj se pozivaju oni koji nisu primili cjepivo protiv kovida da to učine. 'Cijepljenje nije izbor. To je građanska odgovornost. Sloboda se uvijek mora štititi, a za slobodu se treba boriti: za slobodu da budemo sami, slobodu mišljenja, slobodu da volimo, slobodu izražavanja svojih ideja. Sloboda nepoštivanja drugih samo je još jedan oblik prevladavanja. I ne volim bilo kakav oblik zlostavljanja', napisao je Piccioli.

  • +9
Lady Gaga Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia