LETIZIA OD ŠPANJOLSKE

Lijepa kraljica osvanula u haljini kakvu se Kate Middleton ne bi usudila nositi

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 20.11.2020 18:34
  • Objavljeno 20.11.2020 u 18:34
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / ANDREWS ARCHIE/ABACA / ABACA PRESS / PPE/FACE TO FACE / FACE TO FACE / PROFIMEDIA

U madridskom muzeju El Prado i pod posebnim epidemiološkim mjerama ovoga se tjedna održala dodjela novinarskih nagrada 'Francisco Cerecedo' koju je svojim prisustvom tradicionalno obogatio španjolski kraljevski par

Prije nego što je postala članicom španjolske kraljevske obitelji, 48- godišnja Letizia Ortiz radila je kao novinarka i TV voditeljica, a dolazak na spomenutu dodjelu nagrada ne propušta več 16. godinu zaredom.

Na glasu kao jedna od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora, španjolska kraljica neka od svojih najboljih modnih izdanja nosila je upravo na dodjeli novinarskih nagrada 'Francisco Cerecedo'.

Obožavatelji njezina kraljevskog stila posebno pamte i hvale njezino izdanje na dodjeli održanoj 2017. godine kada se pojavila u bijeloj, minijaturnoj haljini s potpisom Terese Helbih koju su činili detalji poput crnih, baršunastih naramenica.

Španjolski kralj Filip VI. i kraljica Letizia

Španjolski kralj Filip VI. i kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: - / Teresa / Profimedia

Navedeno izdanje pokazalo se poprilično odvažnim za jednu kraljicu jer dame na njezinoj funkciji uglavnom ne nose takve odjevne komade, a ove se godine odlučila za jednostavniji model u znaku male crne haljine.

Iako je naizgled riječ o konzervativnoj haljini, visoki prorez sa strane koji do izražaja dolazi tek prilikom kretanja također je nešto što se rijetko viđa na pripadnicama kraljevskih obitelji.

  • +2

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: PPE/face to face / Face to Face / Profimedia

Njezina haljina djelo je poznatog talijanskog brenda Emporio Armani, a nju je kombinirala s crnim salonkama za koje je zaslužan poznati dizajner obuće, Manolo Blahnik.