NOVE KAZNE ZA NEMARNE

Lijeni ste očistiti auto od snijega? Pripremite 700 kuna

Bionic
Reading

Prvi jesenski snijeg ove godine iznenadio je vozače, no još bi ih više mogla iznenaditi policija koja je prošlomjesečnim promjenama u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama dobila veće ovlasti za kažnjavanje lijenosti i nemara

Za upravljanje od snijega neočišćenog automobila policija vozaču može izreći kaznu od 700 kuna. Premda ovaj vikend, kako doznaje Večernji list, dečki u plavom nisu nikog lišili po jednog Marulića i Radića, to ne znači da s novim nanosima snijega neće započeti.

Policiju zasad zbunjuje formulacija novog zakona koja ne specificira točno koliko snijega smije biti na automobilu. Kao i dosad, policija će se stoga voditi metodom kažnjavanja onih vozača koji zbog nepreglednosti uzrokovane neočišćenim snijegom ugrožavaju ostale sudionike u prometu.

Prijateljsko blinkanje svjetlima, koje vozači inače koriste kako bi upozorili nadolazeći promet na prisutnost prometne policije, zasad neće biti sankcionirano, no zato će policija kažnjavati vozače koji trubljenjem i svjetlima požuruju druge vozače.