hit frizura

Bob je daleko najpopularnija frizura ove godine, a ovaj novi oblik vladat će u mjesecima pred nama

30.12.2021 u 10:41

Bionic
Reading

Bob je daleko najpopularnija frizura ove godine. Za ovim kraćim stilom oblikovanja kose pomamile su se brojne zvijezde i modne influencerice, a prema svemu sudeći popularnost boba neće iščeznuti ni iduće godine. Naprotiv, uz novi, vrlo uzbudljiv oblik koji nosi naziv 'boyfriend bob' ova frizura nastavlja svoju vladavinu

Sjećate li se kada je 'sirena kosa' bila u modi? Šišanje nije dolazilo u obzir, a hranjiva ulja za kosu bila su jedan u najpoželjnijih beuaty tretmana u nadi da će izrasti prekrasni dugi valovi poput onih kakve je imala glumica Blake Lively . No, 2021. godina sve je promijenila i znatno praktičniju i jednostavniju frizuru učinila popularnom. Naravno, riječ je o bobu koji od početka ove godine ne silazi s trona popularnosti, a sada dolazi u još jednom uzbudljivom obliku.

Moderni bob daleko je od ne laskavog dječačkog boba, pomalo nalik na kacigu, kakav je vladao krajem 90-ih. Moderni bob puno je zavodljiviji i laskaviji te dolazi u različitim stilovima. Kaia Gerber, Kim Kardashian i Dua Lipa, dokazale su da novi bob itekako može biti moderan, osvježavajući i pomalo seksi – sjetite se samo rezanog boba i boba s tupim vrhovima. Kratki bob omogućuje da na vrlo izazovan način se istakne vrat i pokaže malo više kože.

Činjenica je da se bob uvjerljivo smjestio na prvo mjesto liste najtraženijih i najpopularnijih frizura na svijetu s 222 580 prosječnih mjesečnih pretraživanja. Na drugom mjestu nalazi se punđa (85 890 prosječnih mjesečnih pretraga), a na trećem mjestu šiške (85 830 prosječnih mjesečnih pretraga). Bob je najpopularniji izgled kose u 52 zemlje, uključujući Veliku Britaniju, SAD, Belgiju i Njemačku.

Bob je uvjerljivo najveći hit u svijetu frizura, a boyfriend bob, posljednji je i vjerojatno i najzavodljiviji stil ovog stila frizure. Boyfriend bob dolazi u znatno kraćem obliku, naglašeno četvrtasto oblikovanih vrhova. Kako kažu profesionalni frizeri, ovaj oblik boba je laskav, vrlo nosiv i potpuno promjenjiv ovisno o vašem osobnom stilu.

Može se nositi glatko i uglađeno za oštar, čist izgled, a neuredniji i vrlo chic izgled postići će se dodavanjem teksture. Lako prilagodljiv svakom obliku lica i teksturi kose, boyfriend bob, ovisno i stiliziranju i oblikovanju sjajna je frizura za svaku prigodu, u tren oka vas iz chic, urbane dame pretvara u glamuroznu zavodnicu.