U POTRAZI ZA SAVRŠENIM

L'Oreal dokumentirao 100.000 godina ljepote

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.04.2010 15:55
  • Objavljeno 22.04.2010 u 14:49
L'oreal 100.000 Years of Beauty

L'oreal 100.000 Years of Beauty

Izvor: Promo fotografije / Autor: L'Oreal

Povodom stote obljetnice svog postojanja kozmetički div L'Oreal objavio je kapitalno izdanje o povijesti i važnosti ljepote u raznim civilizacijama i kulturama
L'Oreal

L'Oreal

Izvor: Promo fotografije / Autor: L'Oreal

Bogato opremljena kronika ljepote u pet tomova nazvana '100.000 Years Of Beauty' nastajala je čak deset godina. Zahvaljujući više od 300 stručnjaka, 35 nacionalnosti i 20 disciplina poput filozofije, povijesti, arheologije i umjetnosti, u njoj je kroz povijesni i sociološki pristup kronološki prikazan odnos čovječanstva prema ljepoti. Na način pristupačan najširoj publici opisuje se uloga koju su ljepota i izgled imali u raznim civilizacijama i kulturama. Namjera je bila shvatiti potragu za ljepotom i njenim dubokim značajem, istražujući njene korijene i načine na koji se manifestira.

Pet knjiga koje pokrivaju pet velikih povijesnih razdoblja (Prehistory, Civilisations, Confrontations, Globalisation, Projections) različitih su veličina i boja i posložene su u piramidu, a sadrže brojne slike i tekstove koji odlično prezentiraju razvoj ljepote u prošlosti, ali i u budućnosti.

Uvjereni da je ljepota univerzalna, a potraga za njom jedna od temeljnih preokupacija od početaka čovječanstva, L'Oréal je kroz ovu inicijativu želio odati počast ljepoti. '100.000 godina ljepote' prva je knjiga s tako ambicioznim pristupom istraživanja ljepote u vremenu i prostoru. Središnja teza knjige je da je potraga za ljepotom, kroz idealan medij ljudskog tijela, konstanta u svim civilizacijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi