ZA FANOVE JOY DIVISIONA

Kuhinjski stol Iana Curtisa prodaje se na eBayu

09.11.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Kuhinjski drveni stol bivšeg frontmena grupe Joy Division Iana Curtisa, koji je počinio samoubojstvo u dobi od 24 godine, prodaje se na aukcijskoj stranici eBay

Prodavatelj koji je kupio Curtisovu kuću 2005. postavio je početnu cijenu od 100 funti, no trenutno top ponuda za stol iznosi 510 funti, odnosno 820 dolara, navodi Paste.

Stol dolazi s potvrdama o autentičnosti od Curtisove kćeri Natalie, udovice Debbie i kćeri bivše Curtisove susjede koja je stol prodala prije osam godina.

U oglasu se daje objašnjenje da je stol prodan zajedno s kućom na adresi Barton Street 77 u Macclesfieldu nakon njegova samoubojstva.

Prodavatelj nadalje objašnjava da je Debbie Curtis prodala kuću i većinu stvari iz kuće susjedi Dorothy Smith koja je vodila kuću kao prenoćište sve do 1996. kada je Smithina kćer Vicky Morgan preuzela rezidenciju. Morgan je prodala stol 2005, nakon što tvorci biografskog filma 'Kontrola' (Control) i kći Natalie za njega nisu bili zainteresirani.

Curtis koji je patio od epilepsije, počinio je samoubojstvo vješanjem u kuhinji 18. svibnja 1980.

Iduće jutro pronašla ga je njegova žena Deborah, koja je nedavno prije toga pokrenula brakorazvodnu parnicu. Grupa Joy Division, poznata po hitu Love Will Tear Us Apart, u to vrijeme pripremala se za prvu američku turneju.

Prodavatelj napominje da je spreman isporučiti stol u inozemstvo, ali ponuđač sam mora organizirati pakiranje i podmiriti troškove slanja.

Također piše da će stol zadržati ako ga ne uspije prodati.