TAJ DIVNI LAN

Komadi od ove lagane tkanine nikad nisu bili poželjniji, a evo i zašto

22.07.2023 u 18:34

Bionic
Reading

Dobro je poznato pravilo da ljeti trebamo nositi odjeću načinjenu od prozračnih prirodnih tkanina, poput npr. pamuka, lana, svile...

Među najboljim opcijama za ljeto zasigurno je i udobni lan, čija popularnost u posljednje vrijeme rapidno raste.

Platforma Stylight tako je zabilježila porast od čak 22 posto u svim pretragama na ovu temu!

Treba spomenuti da se od svih lanenih komada ovoga trenutka najviše na modnoj ljestvici uspinju upravo hlače.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Nikakvo čudo jer su klasične, univerzalne i totalno chic te ih možemo nositi od jutra do mraka.

  • +4
Lanene hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Mango promo

Takve smo varijante uočili i u kolekcijama proljeće-ljeto 2023. renomiranih modnih kuća poput Balmaina, Alberte Ferretti i Max Mare, a ovaj must have trend za ljetnu sezonu omogućuje vam da se suočite s vrućim vremenom bez neugodnog preznojavanja. Budući da nas ovaj komad posebno inspirira kako se približava ljeto, donosimo nekoliko ideja za kombiniranje, jer lan je dovoljno chic i elegantan i za odlazak na posao, ali i za večernje prigode.

Bez obzira odlučite li se za lanene haljine, suknje, majice, kratke hlače ili topove, bit ćete savršeno odjeveni za ljetnu sezonu… Slobodno kombinirajte lan i s trendi detaljima bez kojih ne možemo zamisliti ljeto, poput espadrila, torba od rafije ili slame, šešira, sandala s platformom, birkenstockica...

Bez obzira za što se odlučili, u jedno smo sigurni - komplimenata neće izostati... Kako ih kombinirati? Mogućnosti su bezbrojne, a sve ovisi o vašem raspoloženju.

Svestrane i klasične, lanene hlače opcija su kojom možete osmisliti brojne cool stajlinge. One širokih nogavica izgledaju fantastično i za poslovne, ali i večernje prigode i kad ih sparite s primjerice bijelim crop topom, prugastom košuljom, crnim T-shirtom, bluzom s puf rukavima…

Bella Hadid i Emily Ratajkowski tako su lanene hlače isfurale na posve nov i chic način - u kombinaciji s muškim prslukom u monokromatskoj paleti svijetlih sivozelenih tonova pa sve do onih bež.

Ako volite pak stil 70-ih, kombinirajte lan s trendi heklanim komadima i npr. slamnatim šeširom - izgledat ćete kao da ste upravo izašli iz filma 'Daisy Jones and The Six'.

Da, sjajna su modna opcija i lanene varijante sakoa i hlača i to u kombinaciji sa sandalama na petu.

Ništa manje cool nisu ni cargo hlače s džepovima, koje su se vratile na modnu scenu i ponovno proživljavaju zvjezdane dane, i to u najudobnijoj verziji - od lana. Kako ih nositi? Kombinirajte ih s kratkim topovima i trendi japankama platformama, još jednim pomalo neočekivanim trendom iz 90-ih.