JESENSKA POSLASTICA

Kolač s mandarinama koji se topi u ustima

26.11.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Jesenski plodovi već su zauzeli svoja mjesta na tržnicama i u trgovinama, a ako volite peći kolače i spajati ih s ukusnim voćem, evo recepta koji uključuje slasne mandarine

Mandarina je po svom sastavu vrlo slična naranči, a njezina je prednost ta što se lakše guli i puno je slađa. Ima vrlo malu energetsku vrijednost te obilje vlakana koja potiču probavu. Osim toga ima vitamin C, magnezij, kalcij i kalij, koji su nam potrebni za zdravlje tijela. Taste.com čitateljima je predložio jednostavan recept za sočan kolač s mandarinama.

Kolač se peče 30 do 40 minuta
Sastojci

6 malih mandarina
2 velika jaja
1 čaša brašna
2 čaše šećera
Pola čaše maslaca
1 prašak za pecivo

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Mandarine očistite od koštica i narežite na male komadiće.

Sve sastojke s mandarinama jednostavno pomiješajte i dobro smiksajte mikserom ili blenderom dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica. Izlijte ju u pleh koji ste prethodno namastili i pobrašnili i pecite 30 do 40 minuta dok se rubovi kolača ne odvoje. Da li je kolač pečen možete probati i vilicom, a gotov je ako ona ostane čista odnosno za nju ne se ne lijepi tijesto.

Prije posluživanja kolač se mora dobro ohladiti, a možete ga poslužiti s tučenim vrhnjem i dekorirati kriškama mandarina.