MANJE SE IZOSTAJE

Kasniji početak nastave dao pozitivne rezultate

  • Autor: N. LJ. J.
  • Zadnja izmjena 23.03.2010 10:48
  • Objavljeno 23.03.2010 u 08:29
škola pleternica

škola pleternica

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Hrvoje Kusik

Dokazano je da kasniji odlazak u školu daje pozitivne pomake kod učenika! Naime, odluka jedne britanske srednje škole koja je dopustila svojim učenicima da kasnije dolaze na nastavu, urodila je plodom, jer su učenici počeli znatno manje izostajati s nastave

Radi se o jednoj gimnaziji u Velikoj Britaniji. Ondje su učenici i prije dolazili u školu u devet sati ujutro, no sada im je uprava dolazak produljila za jedan sat, dakle nastava započinje u 10 sati ujutro, i to od listopada prošle godine. Odmah je uočeno da se broj učenika koji izostaju smanjio za 27 posto.

Također, testovima memorije dokazano je da je pamćenje tinejdžera bolje popodne nego ujutro pa su teže predmete stavljali u poslijepodnevnim satima, a ne odmah ujutro.

U školi kažu da se biološki sat mijenja kada čovjek uđe u tinejdžersko razdoblje i tada je ljudima lakše funkcionirati popodne nego ranije ujutro, i to ne zato što su lijeni, već zato što im se tijelo mijenja.

Mnogi smatraju da, kada se tinejdžeri probude rano, zapravo gube najbolji dio sna koji im je potreban za normalno funkcioniranje.

Smatra se da kasniji dolazak u školu i poboljšava ocjene, međutim u školi još trebaju prikupiti podatke o ocjenama te će ih iznijeti kasnije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!