NOVA OTKRIĆA

Kako znati da će muškarac imati djecu

19.12.2012 u 11:41

Bionic
Reading

Želite li djecu i zanima vas hoće li se to ostvariti sa sadašnjim partnerom, jedan od pokazatelja da je plodan je i broj njegove braće

Znanstvenici kažu da što muškarac ima više braće, veća je šansa da nema problema s plodnošću. Daily Mail piše da su neka istraživanja potvrdila da parovi koji nemaju reproduktivnih problema obično dobiju bar jedno muško dijete.

U istraživanju na sveučilištu Sheffield sudjelovalo je 500 muškaraca, a uspoređivala se brzina spermija i broj muških članova u obitelji.

'Saznali smo da muškarci s većim brojem braće nego sestara imaju i brže spermije, što povećava šansu za potomke', rekao je jedan od istraživača, doktor Allan Pacey. Dodao je da za sada rezultati nisu dali naslutiti kako riješiti probleme s neplodnošću muškaraca.

Znanstvenici naglašavaju da to ne znači kako su muškarci koji imaju sestre manje plodni, i to ih ne treba zabrinjavati. Također, ovo istraživanje ne znači da su žene koje imaju sestre plodnije, a to je kod žena i puno teže izmjeriti. Ipak, voditelj studije Jim Mossman kaže da postoje indikacije koje pokazuju da su žene koje imaju sestre plodnije od onih koje imaju braću.