ŠOKANTNO OTKRIĆE

Kako žene doživljavaju žene?

16.05.2012 u 10:47

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje donijelo je iznenađujuće rezultate koji pokazuju da i žene doživljavaju druge žene kao seksualne objekte

Muškarce se nerijetko optužuje da na žene gledaju isključivo kao na seksualne objekte, a i oglašivači vole žene prikazivati

upravo u takvom svjetlu, i to već desetljećima. Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da ni same žene nisu drukčije. Naime, istraživanje pokazuje da i žene doživljavaju druge žene kao seksualne objekte!

Istraživanje znanstvenika sa sveučilišta Université libre de Bruxelles provedeno je tako da su ispitanicima prikazivane fotografije muškaraca i žena u seksi pozama i donjem rublju, koje su onda oni ocjenjivali, piše Psychological Science.

Nakon niza testiranja i odgovaranja na pitanja, znanstvenici su uočili da se žene u donjem rublju, za razliku od muškaraca, prepoznaje kao seksualne objekte, i to neovisno o tome u kakvoj su pozi bile i kako je fotografija bila postavljena. Posebno je iznenadilo što su i same žene procjenjivale žene na fotografijama kao seksualne objekte.

Neki vjeruju da je to stoga što su i žene izložene stalnim porukama o tome da je primarna funkcija žene fizički izgled i seksualnost, pa su i same na taj način počele doživljavati druge žene. Znanstvenici najavljuju još jednom istraživanje kojim će pokušati doznati kako se društvo ponaša prema ženama, uzimajući u obzir najnovija otkrića.