Q10 EFEKT

Kako usporiti i ublažiti starenje kože?

10.03.2016 u 13:12

Bionic
Reading

Unatoč svoj brizi koju ulažete u njegu kože i različitim kozmetičkim tretmanima, starenje kože ne možemo izbjeći. Ipak, pravilnom prehranom i njegom primjerenoj dobi, starenje kože može se usporiti i ublažiti. Prije svega je bitno znati detalje o koži i njenom procesu starenja kako bismo znali kako djelovati

Struktura kože razlikuje se ovisno o dijelu tijela na kojem se nalazi. Tako je primjerice koža na licu, glavi, pazuhu, rukama i nogama različita, a to znači da zahtijeva i različitu njegu. Isto tako, koža u dvadesetima razlikuje se od kože u četrdesetima, ponajviše po svom sastavu i mogućnosti obavljanja svojih funkcija.

Starenje kože uzrokovano je kombinacijom različitih unutrašnjih i vanjskih faktora. Dobra je vijest da na vanjske faktore možete utjecati. Prije svega, tu su izbjegavanje cigareta i alkohola te pretjeranog izlaganja štetnim UV zrakama. Stres je gotovo nemoguće izbjeći, no može ga se smanjiti te i tako usporiti starenje kože.

Osim pravilnom njegom kože izvana, valja djelovati i iznutra - pravilnom prehranom. Najveće količine koenzima Q10 možete naći u skuši, lososu i srdeli a velike količine sadrže i govedina, kikiriki i špinat. Ne zaboravite ni na voće i povrće! Hrana bogata cinkom, selenom, vitaminom C i beta karotenom pomoći će vašoj koži u proizvodnji kolagena koji ju čini čvrstom i štiti je od slobodnih radikala. Pobrinite se i da dobijete dovoljno sna jer njegov nedostatak utječe na metabolizam i imunološki sistem.

Na biološke faktore kao što su dob i genetika malo je teže utjecati. Naša biološka dob određuje strukturne promjene na koži koje neizbježno dovode i do vidljivih linija i bora. Slabiji dotok krvi znači da koža dobiva manje kisika, a smanjena aktivnost lojnih i znojnih žlijezda dovodi do smanjenja hidrolipida što dovodi do suhe kože. Također, smanjuje se i razina koenzima Q10 u našem tijelu. Smanjenje Q10-a, između ostalog, uzrokuje i smanjenje razine hijaluronske kiseline, kolagena i elastina čime koža gubi čvrstoću i elastičnost. Pojavljuju se linije i bore te koža izgleda umornije. Ako uzmemo u obzir i djelovanje koenzima Q10 kao antioksidansa i važnog faktora u proizvodnji energije, manja razina Q10 u organizmu znači i smanjenu mogućnost obnovljivosti kože. Zbog toga je koža prijemčljivija za stres i oštećenja što još više pojačava izraženost linija i bora.

Problemu smanjenog koenzima Q10 možete doskočiti nadopunjenjem Q10-a iz Nivea Q10plus linije proizvoda koji potpomažu proizvodnju energije u tijelu i imaju snažna antioksidativna svojstva. Nivea Q10plus dnevna krema protiv bora vraća koži elastičnost i čvrstoću te djeluje na sitne linije i smanjuje bore, dok noćna krema protiv bora obnavlja kožu 'Q10 efektom' te tijekom noći otklanja znakove dnevnog stresa. Ova intenzivna hidratantna krema djeluje regenerativno na stanice kože dok spavate - za buđenje s osvježenom i glatkom kožom. Prava zvijezda linije je Q10 Serum Pearls - hidratantni serum koji sadrži dva aktivna sastojka kože: hijaluronsku kiselinu i kreatin koji su sadržani u hidratantnom gelu koji okružuje perlice. Serum je namijenjen svakodnevnoj upotrebi, a za optimalne rezultate može se koristiti ujutro prije dnevne kreme i navečer prije noćne, a savršena je podloga i za make-up.