BRINITE O SEBI

Kako ublažiti zubobolju kod kuće

02.10.2018 u 13:23

Bionic
Reading

Sigurno ste od bake, mame ili susjede već čuli za alternativne oblike pomoći ublažavanja različitih boli. Pa se tako u narodu nerijetko otekline tretiraju octom, kupusom, rakijom ili lukom. Češnjak smanjuje grčeve, a cikla i krumpir temperaturu. Vjerojatno nema toga što niste čuli, ali pomaže li to zaista?

O narodnim lijekovima za zube razgovarali smo sa stomatolozima u Poliklinici ARENA. Njima je najdraža ona, pogađate, o čudesnim sposobnostima jabuke. Da, jabuke su zdrave i dobre su za zube, ali nažalost, razočarat će one koji misle da mogu zamijeniti četkicu i pastu za zube. Na žalost, to je samo mit. Zaključujemo da je bolje da im povjerujemo na riječ nego da posljedice osjetimo na vlastitoj koži. Ili zubnom mesu.

Sve nas je barem jednom uhvatila nesnosna zubobolja. I svi znamo da takva bol može biti neizdržljiva. Narodnim lijekovima za zubobolju možete si pomoći kod kuće, ali samo privremeno. Stavit ćete svoju zubobolju pod tepih, ali dočekat će vas u još neugodnijem obliku.

Za djelotvorno i dugoročno zaustavljanje boli kod kuće, možete učiniti samo jedno - dignuti slušalicu i na broju 01/6542-655 zatražiti pomoć.

Još bolje bi bilo napraviti preventivni pregled svakih 6 mjeseci kako do zubobolje uopće ne bi došlo.