NAKON BURNIH RAZDOBLJA

Kako su Stefany Hohnjec i Simona Šajn upoznale Isusa

10.06.2014 u 13:15

  • +5

Poznati koji su se okrenuli vjeri

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Bionic
Reading

Ovisnosti, prostitucija, prekidi veza i brakova ili pak unutarnji nemir samo su neki od razloga zbog kojih su se brojne poznate osobe u određenom životnom razdoblju okrenule vjeri. Blanka Vlašić, Maja Blagdan, Stefany Hohnjec, Simona Šajn i Marin Ivanović Stoka samo su neki od njih

'Osjetila sam da je Isus živ u mojem životu, da baš meni govori, da baš mene ljubi', objasnila je ovih dana bivša Miss sporta Stefany Hohnjec za 24 sata. Njezino obraćenje uslijedilo je nakon prekida šestogodišnje veze s dubrovačkim tenisačem Tomislavom Perićem. 27-godišnja Stefany vratila se iz Kine u kojoj su sedam mjeseci zajedno živjeli. Sada odlazi na predavanja u samoborski Tabor, u kojem sudjeluje u duhovnoj obnovi, ispovijedi i misama.

Ondje susreće i Simonu Šajn, bivšu manekenku i bivšu suprugu Ante Gotovca. Iako je svoju tzv. karijeru izgradila na javnim skandalima i prostituciji, otkad je spoznala Isusa, odrekla se svih poroka. Upravo ju je Ante odveo fra Zvjezdanu Liniću, na čijoj je duhovnoj obnovi priznala da se prostituirala, a o poročnom životu govorila pred prepunom crkvom. Za Večernji list iznijela je svoju ispovijest. 'Rano sam otišla u pakao droge - s 13 godina sam počela pušiti travu, u prvom srednje probala sam heroin i kokain. U drugom razredu srednje oboljela sam od bulimije. Sa 16 godina cure su me uvele u prostituciju iz koje sam pobjegla spašavajući se uz čovjeka koji je bio diler droge. Mamu sam osuđivala zato što nije vidjela da me se zlostavlja, nikada nije imala vremena za mene. Udala sam se za Antu i još sam više upoznala blud, razuzdan život, orgijanja', objasnila je.

Droga, opijanje, zlostavljanje, izgladnjivanje zbog dobrog izgleda, bulimija… sve je to sada iza nje, a ispred samo put kojim je vodi Isus, za kojeg vjeruje da joj je oprostio sve njezine grijehe jer se za njih pokajala.

Obraćenje - Simona Šajn


U vjeri je oslonac pronašla i Maja Blagdan, pjevačica koja posljednjih pet godina izvodi samo duhovne pjesme. Nedavno je debitirala u rock mjuziklu 'Uskrsli' koji tematizira zadnjih sedam dana Isusova života, a u kojem glumi Mariju Magdalenu. Sve je počelo 2007, kad je slučajno došla na seminar Zlatka Sudca. 'Slušajući Božju riječ, otvorio mi se novi svijet. Od tada u vjeri pronalazim sebe. U Bogu nalazim mir, oslonac i odgovore za sebe i sve što mi život donosi’, rekla je nedavno.

Iako naglašava da ne želi da je se zbog tematike o vjeri povlači po medijima, Blanka Vlašić ipak se javno posramila što je, kako kaže, Bogu okretala leđa. Slavna sportašica doživjela je vjersko preobraćenje, a svoje iskustvo podijelila je u Katehetskoj školi u Splitu. Prema vjeri ju je ponovno usmjerio brat. 'Imala sam zid ispred sebe i mislila da on nije kompetentan pričati o Bogu. Jednostavno, nisam ga htjela čuti. No on je, odnosno Duh Sveti preko njega, za pet minuta došao do mene i jednom rečenicom razbio sve moje brane. U jednom trenutku sve mi je postalo jasno - da put kojim sam krenula ne vodi nikamo i da je sva ta patnja koju mi je Bog poklonio namijenjena tome da sretnem Njega. Znam da me On zvao i puno prije, ali kad nisam htjela na lijep način, onda sam morala ovako. Moj teren je bio pripremljen da primim Gospodina, i ja sam počela plakati', ispričala je tada.

Na svom trećem odvikavanju od droge u španjolskoj komuni Marin Ivanović Stoka, jedan od glavnih predstavnika zagrebačke škole hip hopa, okrenuo se vjeri. Tijekom boravka u komuni napisao je mnoštvo pjesama vjerske tematike i najavio vjerski album. Jednu od njih posvetio je i fra Zvjezdanu Liniću:

Marin Ivanović Stoka za fra Zvjezdana Linića


Utjehu u duhovnim obnovama nedavno preminulog fra Zvjezdana Linića pronašle su brojne osobe iz javnog života. Sanja Doležal godinama je posjećivala seminare nakon kojih se, kako je rekla, uvijek osjećala 'preporođeno'. Nina Badrić išla je na duhovnu obnovu nakon razvoda od Bernarda Krasnića. Bivša divasica Marija Husar ondje je upoznala sadašnjeg supruga Vjeku Rimca. Nakon što je Marija krenula na duhovnu obnovu vjeri se posvetila i njezina sestra Ivana.