DOBRO POTROŠENI DANI

Kako proćerdati godinu s nogom na gasu

05.03.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Oker smeđi Kadett City, crveni Volvo 144 i bijeli Volvo Amazon iz ovog videa zajedno imaju oko 120 godina, ali to nije spriječilo ekipu švedskih vozača amatera da ih luđački napimpaju i snime svoje avanture…

Valja prvo znati da je riječ o luđacima iz Mece, onim istim koji su od Opel Corse složili bolid rally grupe B! Uz pomoć CRIF medije okitili su svoje aute Go Pro kamerama (te pokojom pravom) i snimali svoje dogodovštine cijele 2012.

Bacite oko. Ima tu sjajnog drifta, lude jurnjave, ali i lifestyle trenutaka. Švedski vozači u down timeu, recimo, voze wakeboard, skejtaju i dobro se zafrkavaju. No za volanom retro jurilica (prerađenih, iz smeđeg Kadetta čuje se nešto što zvuči dosta kao motor V8) pravi su majstori.

Šteta je što u hrvatskom jeziku ne postoji adekvatan prijevod za pojam ‘hoonage’. Ta riječ u engleskom jeziku označava ‘agresivnu vožnju automobilom (naizgled) na rubu kontrole’, a ovisno o slengu kojim baratate, kod nas se to veli razvaljivanje, rokanje, šrekanje itd. Predlažemo da se ‘hunanje’ uvede kao prisvojena tuđica. Kad je onaj natječaj za nove riječi?