GDJE JEDETE?

Kako poslodavcima poklanjate 16 radnih dana godišnje

11.07.2012 u 14:03

Bionic
Reading

Jedete li za svojim radnim stolom u uredu, svojim ste poslodavcima poklonili 16 dodatnih dana rada godišnje. Ako niste koristili jednosatnu stanku za ručak ili ste ručali za radnim stolom, besplatno ste odradili 128 sati više

Mnogi radnici odbijaju napraviti pauzu za ručak jer se osjećaju krivima, pokazuju rezultati ankete provedene među tisuću britanskih radnika. Daily Mail piše da čak 60 posto radnika svaki dan jede za svojim radnim stolom, advije trećine koristi samo 30 minuta ili manje pauze za ručak unatoč tome što imaju pravo na 60 minuta.

To znači da rade dodatnih 128 sati godišnje, što je jednako 16 osmosatnih radnih dana. Čak i kada zaposlenici uspiju otići na ručak, obično tijekom obroka odrađuju poslove, a gotovo ih četvrtina redovito koristi vrijeme za ručak da bi se družili s poslovnim partnerima i klijentima.

Zdravstveni stručnjaci kažu da nije važno koliko traje pauza za ručak ako se za to vrijeme bavite nekim drugim aktivnostima te preporučuju laganu tjelovježbu ili šetnju parkom.