NOVI MODNI ZAKONI

Kako ovog proljeća nositi životinjski uzorak?

05.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kojekakve su se životinje uvukle u modu. I neka odmah na početku modne priče bude jasno: od tigra, leoparda i zebrice ovog će proljeća daleko popularniji biti vukovi, žirafe, pande, papige, čak i nosorozi i slonovi...

Na osnovi onoga što smo imali prilike vidjeti na svjetskim modnim pistama, proljeće i ljeto 2011. obilovat će životinjskim glavama, šapama, divljim očima i, upozoravamo, očnjacima. Bit će to razigrano i garantirano divlje proljeće, jer nije riječ samo o printu uzorka životinjskog krzna, već cijele životinje, od glave do repa, počivaju na svili, satenu, pamuku, pa i pletivima.

Čak će i godinama sveprisutan print leoparda ovoga proljeća dobiti novi prizvuk.

Žirafa će vam se tako protezati po nogama pa sve do ispod pazuha, labud vam ležati na grudima, a majmuni će vragolasto visjeti na lijanama oko vašeg vrata. Vukovi koji se oblizuju na majici predstavljaju pravu prijetnju, a bit mode i jest tako bezobzirno provocirati. Naredili su to Louis Vuitton, Prada, Miu Miu, Giles, Asish, Jean Charles de Castelbajac i Temperly London

I da, Pradine majmunčiće već je u privatnim pohodima proslavila Anna Wintour, glavna urednica modne biblije Voguea te bog i batina modnog svijeta.

Modni dodaci nude drugu alternativu oživljavanja životinjskog svijeta, poput sandalica Alexandera McQueena s razigranim leptirima ili clutch torbice u obliku šarene i svjetlucave papige koju potpisuje Erin Fetherston. Prstenje s nekom opasnom divljom zvijeri, baš kao i narukvice te sat s dobroćudnom pandicom ili barem neki privjesak, neka vam uvijek budu pri ruci da bistezačinili svoj look posljednjim životinjskim krikom.