ODLIČAN TRIK

Kako oguliti cijeli češnjak u 20 sekundi

14.05.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Češnjak je izuzetno zdrava namirnica zbog sastojka alicina koji čak djeluje preventivno protiv karcinoma. Ako vas nervira njegovo čišćenje, probajte ovaj fora trik

Diply je na YouTubeu objavio video u kojem prikazuje kako oguliti češnjak za 20 sekundi. Umjesto da ga drobite ili tresete u pokrivenoj zdjeli, za brzo guljenje češnjaka može vam poslužiti i obična staklenka.

Sve što trebate jest staviti cijeli češnjak u staklenku, poklopiti je i jako tresti dvadesetak sekundi. Ljuska će se odvojiti od svakog režnja

U komentarima su se javili korisnici koji pišu da ovaj trik doista pali, ali staklenku treba tresti svom snagom.

Velika studija provedena u Kini i objavljena u časopisu Cancer Prevention Medicine pokazala je kako jedenje češnjaka nekoliko puta tjedno smanjuje rizik od raka pluća za čak 50 posto.

Znanstvenici su usporedili životne navike 1.424 ljudi koji boluju od raka pluća s 4.543 zdravih osoba i zaključili da je češnjak ključna namirnica u prevenciji ove zloćudne bolesti. No i mnoge druge studije pokazale su isto jer češnjak sadrži sumporne spojeve odnosno alicin koji je važan u borbi protiv raka. Stoga uživajte u češnjaku i jedite ga sirovog kada god ste u prilici. Može biti dio ukusnih namaza ili salata, a obogatit će bilo koje kuhano jelo.