UPITNA ISTRAŽIVANJA

Jesu li žene uistinu sklonije prevari?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.04.2011 11:36
  • Objavljeno 27.04.2011 u 10:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Žene su sve sklonije prevari, a nevjera je postalo uobičajena? Ako vjerujete svemu što pročitate u novinama, onda je to istina. No što ako su istraživanja kojima nas svaki dan bombardiraju nepouzdana?

Posljednjih se godina mnogo piše o ženskoj nevjeri kao o nečemu što je u porastu. Međutim, dr. W. Bradford Wilcox sa sveučilišta Virginia tvrdi da nema takvih dokaza. Prema njegovim analizama, nevjera među ženama uopće se nije mijenjala, a posebno nije rasla.


Dr. Wilcox napominje da su sva istraživanja napravljena na tu temu zapravo nevjerodostojna jer se, kako kaže, nisu poštovala uobičajena pravila istraživanja. Osim toga, ističe dr. Wilcox, takve jednodimenzionalne prosudbe nipošto nisu poštene prema ženama.

'Sve se češće ide na brze prosudbe koje nisu utemeljene i nemaju nimalo znanstvenog u sebi. Cilj je samo senzacija, a ne stvarno informiranje i podučavanje javnosti', objasnio je dr. Wilcox. S njegovim tvrdnjama u velikoj mjeri slaže se i Michele Weiner Davis, bračni terapeut i stručnjak za probleme nevjere.

'Ni moja iskustva ne pokazuju da su žene danas sklonije prevari. No ako se prevara i dogodi, to ne znači da mora doći do raspada braka. Na tim se problemima može raditi, i to vrlo uspješno, kako pokazuju moja iskustva', napomenuo je Michele Weiner Davis. Slične stavove dijeli i dio drugih stručnjaka koji su također zabrinuti zbog površnih istraživanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi