POPULARNA FRIZURA

Jeste li čuli za staklenastu kosu - novi trend za kojim luduju svjetske i domaće trendseterice?

23.08.2018 u 12:22

Bionic
Reading

Nakon brojnih trendova u bojenju i šišanju kose na red je stigao još jedan privlačan hit u stiliziranju koji je osvojio srca trendseterica diljem svijeta - staklenasta kosa

I dok svjedočimo tome kako brojne slavne zvijezde režu svoje duge uvojke u megapopularni bob, među trendsetericama se proširio najnoviji trendi izgled, poznat kao staklenasta kosa (glass hair).

Što je zapravo staklenasta kosa?

Riječ je o vrlo oštro odrezanoj kosi na ravno i stiliziranoj na način da se postigne izglancan, do savršenstva zaglađen i sjajan izgled. Ovaj se stil frizure munjevito proširio među zvjezdanom 'A' listom, a neke od slavnih ljepotica koje mu nisu mogle odoljeti su Kim Kardashian West, Olivia Culpo, Jenna Dewan, Khloe Kardashian i Ashley Graham.

  • +3
Staklenasta kosa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I neke domaće ljepotice prigrlile su ovaj trend, a predvodnica staklenaste kose u Hrvatica naša je najuspješnija beauty blogerica Jelena Perić.

Ako mislite da je ovu frizuru teško postići kod kuće, u pravu ste. Nije jednostavno, ali nije ni nemoguće. Prvo što svakako morate napraviti je otići kod frizera kako bi vas ošišao na ravan bob, ako ga već nemate. Zatim se oboružajte preparatima za sjaj i pomno pratite savjete slavnog frizera Chrisa Appletona, zaduženog za kosu Kim Kardashian.

Kako postići staklenasti izgled kose?

Kako bi postigao reflektirajući izgled kose na slavnoj starleti, Appleton koristi sprej Color Wow Dream Coat, koji izravna sve neposlušne dlačice i daje nevjerojatan sjaj. Prije nego što četkom ispolira kosu do savršenstva, Kardashiankin frizer utrlja nekoliko kapi seruma za sjaj (od sredine do vrhova kako se korijen ne bi zamastio).

Ako nemate ideju koji preparat za sjaj koristiti, isprobajte O&M Frizzy Logic Shine Serum za slabu kosu ili pak Kérastase Elixir Ultime Oil Serum za gustu i kovrčavu kosu. Jednako je važno da kosa bude svilenkasta i dobro raščešljana, stoga vam je četka u ovom slučaju prijeko potrebna.