STAKLENA KOSA

Hit frizura zasjala u novom ruhu i osvojila holivudske ljepotice

15.08.2018 u 21:19

Bionic
Reading

Već nekoliko sezona jedna od najpoželjnijih frizura je bob i to s raznim varijacijama, od dugog, valovitog do asimetričnog. Popularni bob stalno traži nove varijacije stiliziranja, a u zadnje vrijeme najpopularniji je izgled tzv. staklene kose

Vodeći svjetski stilisti za kosu na svojim su slavnim klijenticama predstavili novi look koji je osvojio Hollywood. Riječ je o efektu staklene kose, a radi se o bob frizuru koja je besprijekorno zaglađena. Ovaj naoko jednostavan look zahtijeva i oštro rezanu kosu koja se stilizira dok ne bude savršeno glatka, ravna i sjajna, baš poput stakla.

'Prvi put smo vidjeli tako glatku i sjajnu kosu u frizurama kakve je 60-ih godina prošlog stoljeća popularizirao slavni frizer Vidal Sasoon. On je postizao nevjerojatnu razinu sjaja na kratkim geometrijskim frizurama. Kad su nekako počeli kolati videi s takvim frizurama, stilisti su ga počeli kopirati i trend je pokrenut', kaže slavni stilist za kosu Cash Lawless.

Ovaj trend neće tako brzo nestati, a Lawless napominje da osim vještih ruku frizera trebate pozornost obratiti i na proizvode koje koristite. Izbjegavajte stoga one na bazi vode jer s njima nećete dugo očuvati savršeno ispeglanu kosu. Također nije dobro koristiti ni proizvode sa soli jer će vam u kombinaciji s peglom za kosu uništiti kosu.

Extreme sports

Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)

Ako pak želite svoju savršeno ispeglanu i zaglađenu kosu održati duže dana, posegnite za suhim šamponom za kosu koji će smanjiti nagomilavanje masnoće i vlage u kosi i duže očuvati željeni 'stakleni' sjaj.

IZDUŽUJE I LASKA

Imate okruglasto lice? Evo koje vam frizure najbolje pristaju

Pogledaj galeriju