ČAROLIJA U BOČICI

Jeste li čuli za cacay ulje? Ima snažno anti-age djelovanje i apsolutni je hit u beauty industriji

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 02.08.2019 17:53
  • Objavljeno 02.08.2019 u 17:54
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža/Profimedia/YouTube

Manekenka Miranda Kerr među prvim je slavnim ljepoticama prepoznala blagodati cacay ulja koje slovi za revolucionarno otkriće u beauty industriji. Ovaj moćan saveznik u borbi protiv starenja mogao bi postati vaš najbolji prijatelj ukoliko ga uvrstite u svoju svakodnevnu beauty rutinu

Tragate za prirodnim uljem protiv starenja? Vaša potraga je upravo završila! Cacay ulje dobiveno od cacay oraha još uvijek nije poznato u svijetu, a i kratko vrijeme je dostupno na tržištu. Njegova popularnost je u znatnom porastu, što i ne čudi obzirom na njegove blagodati.

Cacay ulje ima tri puta više prirodnog retinola (vitamina A) od ulja šipka, dvostruko više linolenske kiseline u odnosu na djevičansko arganovo ulje i 50% više vitamina E u odnosu na djevičansko arganovo ulje.

Ove izrazito korisno ulje u beauty industriji se koristi tek od nedavno. Ulje se prvo izvlači iz oraha stabla cacay koje raste u Amazonskoj prašumi u Južnoj Americi. Cacay je korisno stablo za uzgoj, ne samo zato što ulje dobiva na popularnosti u industriji ljepote, već i zato što se, poput kokosa, iskorištava svaki dio oraha.

Dok se iz oraha dobiva ulje, kaša se može koristiti za izradu mlijeka ili se može mljeti u brašno. Unutarnje kore mogu se koristiti kao hrana za životinje ili za kompostiranje, a što se tiče vanjske ljuske, ona se može spaliti i koristiti za grijanje ili kuhanje.

Bogato retinolom (vitaminom A) ovo je ulje najbolji saveznik u borbi protiv starenja kože - smanjuje vidljivost bora, potiče proizvodnju kolagena i obnavlja stanice kože. Također je poznato da djeluje kao antioksidans, održavajući kožu lijepom i zdravom.

Cacay orah

Cacay orah

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Cacay ulje također sadrži visoku razinu vitamina E, kojeg se često naziva i najboljim prijateljem kože. Pomoću vitamina E naša koža ostaje zaštićena i hidratizirana.

Kao što smo već spomenuli, cacay ulje sadrži izuzetno visoki udio linolenske kiseline (68%) - masne kiseline odgovorne za očuvanje zdravih stanica kože. Visoki udio linolenske kiseline podrazumijeva činjenicu da je cacay ulje moćan prirodni proizvod za njegu kože.

Pogodno je za sve tipove kože, lako se upija i pomoći će smanjiti pojavu ožiljaka i strija. Tek dvije kapi ujutro i navečer dovoljne su da već nakon nekoliko nanošenje primijetite prednosti na vašoj koži. Može se koristiti prije hidratantne kreme ili kao baza prije pudera, a možete ga i pomiješati s preparatima za kožu koje obično nanosite na lice ne bi li postigli zdravi sjaj i mekoću lica.

15 ml cacay ulja prodaje se po cijeni od otprilike 175 kuna, a obzirom na potrebnu količinu i sve prednosti koje sa sobom nosi, ovo čarobno ulje vrijedi svake potrošene kune.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!