U SAT VREMENA PET RUČAKA

Glumica Marijana Mikulić pokazala je kako za pristojne novce pripremiti dva pozamašna obroka za cijelu obitelj

06.02.2021 u 20:59

Bionic
Reading

Voljeli ili ne voljeli kuhanje, uz sve ostale obveze priprema obroka obitelji može prouzročiti dosta frustracije. Glumica Mirjana Mikulić ima rješenje za sve koji se osjećaju zarobljenima u kuhinji

U iščekivanju lijepog vremena kojega je s obitelji željela provoditi vani, i konačno radnog vikenda s pet predstava, glumica Mirjana Mikulić je pronašla način kako za ne velike novce i u vrlo malo vremena provedenog u kuhinji, obitelji pripremiti ukusne i provjerene obroke.

'Uzela sam malo više miješanog mljevenog kod našeg mesara, podijelila na dva dijela, i u sat vremena pripremila veliki lonac bolonjeza i drugi lonac mesnih okruglica', otkriva svoju tajnu Mikulić.

Iako je, kaže, bolonjezu trebalo još dosta kuhanja nakon što je sve sve spojila, mesne okruglice su bile brzo gotove, ali za samo sat vremena čišćenja, pripreme i dinstanja spremila je pet ručaka za obitelj.

Za bolonjez je Mirjana prvo malo prodinstala meso pa mu dodala povrće, podlila s malo vina i dodala pasiranu rajčicu. Uz povremeno miješanje, kuhala ga je na slaboj vatri 3 do 4 sata.

Drugi obrok, mesne okruglice, bile su gotove puno brže. Mirjana ih prvo popeče na tavi pa ubaci u lonac u kojem je prvo udinstala puno povrća. Podlila je sve i s pasiranom rajčicom i malo vode, a ako ga imate, umjesto vode možete staviti i temeljac. Važno je da umak prelije sve okruglice, kojima je dovoljno od 30 do 40 minuta kuhanja na srednjoj vatri.

Oduševljeni pratitelji su Mirjani zahvalili na odličnoj ideji za uštedu vremena u kuhinji, a jedna je pratiteljica otkrila svoj trik za dodatnu uštedu.

'Sve isto radim, samo koristim ekspres lonac i skratim pripremu bolonjeza na ukupno pola sata umjesto 3 do 4', otkrila je pratiteljica.