savršen ručak

Jednostavnije i ukusnije ne može: Wok s piletinom i rižom jedno je od onih jela koje ćete pripremiti u tren oka

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 14.02.2022 12:23
  • Objavljeno 14.02.2022 u 12:23
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Nina Firsova / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada bismo morali odabrat jelo koje je zahtijeva malo pripreme, kratku termičku obradu te nudi savršen spoj okusa i začina, wok bi zasigurno bio pri samom vrhu ljestvice. Varijacije i kombinacije doista su brojne, a ovaj recept lako bi mogao postati jedan od vaših omiljenih

Wok, zbog zaobljenog oblika i visokih, zakrivljenih stjenki, omogućuje vam da se svi sastojci tijekom termičke obrade dobro promiješaju, a sprečavaju da se sastojci prepeku. Na taj način povrće dobiva hrskavu teksturu, pečeno izvana, a sočno iznutra. S ovom kombinacijom sastojaka u tren oka imat ćete sjajan i iznimno ukusan obrok na stolu.

Potrebni sastojci:

  • 400 g riže dugog zrna
  • 300 g piletine narezana na trakice
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 4 žlice soja sosa
  • 1 žličica ljutog umaka (na primjer Sriracha)
  • Malo sezamovog ulja
  • Svježi peršin
  • Sol
  • Bijeli papar

Priprema:

Rižu stavite u cjedilo i isperite je pod mlazom vode iz slavine.

U lonac stavite duplo više vode od riže, malo posolite i dodajte rižu. Kada voda počne ključati, promiješajte sadržaj i smanjite vatru na lagano.

Stavite poklopac, kuhajte narednih 15 minuta i nakon toga ostavite da odstoji 5 minuta poklopljeno.

Ogulite luk i nasjeckajte ga. Operite, osušite i narežite crvenu papriku na trakice.

Začinite piletinu nasjeckanu na trakice.

U wok stavite malo sezamovog ulja i par minuta pirjajte luk i crvenu papriku.

Dodajte piletinu i sve zajedno pirjajte dok meso ne porumeni.

Dodajte kuhanu rižu, soja umak i malo ljutog umaka te sve dobro promiješajte.

Poslužite s malo nasjeckanog peršina posutog po vrhu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!