BUDI IZ MRTVIH

Jednostavan recept koji morate probati: Nakon zalijevanja ovim potpuno prirodnim pripravkom biljke se oporavljaju i rastu nikad bujnije

25.08.2021 u 06:45

Bionic
Reading

Biljke iz različitih razloga ponekad počnu venuti, nekada razlog leži u premalo, a nekada u previše brige. Ako je i vašim biljkama potrebna pomoć, 'vodu od banane', u čija nevjerojatna svojstva se kunu brojni vlasnici biljaka, jednostavno morate probati

Vlasnici biljaka tvrde kako njihove biljke rastu nevjerojatno brzinom te se odlično oporavljaju zahvaljujući otopini bez kemikalija zvanom 'voda od banane'. Štoviše, kunu se kako su se njihove biljke udvostručile zahvaljujući ovom pripravku.

Voda koja nastaje miješanjem prezrele kore banane sa smeđim šećerom i vodom te ostavljanjem te smjese da fermentira nekoliko dana, slavi se kao novi sveti gral prirodnog gnojiva, piše Daily Mail. Vrtlari amateri preporučili su ovu moćnu smjesu nakon što je jedan muškarac u australskoj Facebook grupi pitao za recept.

'Možemo li raspraviti djelovanje 'vode od banane? Koliko dugo ostavljate koru u vodi prije nego li što vodu upotrijebite kao gnojivo na svojim biljkama?', napisao je spomenuti muškarac. Kao odgovor vrlo brzo je dobio fotografije kao dokaz djelovanje 'banana vode'. Objavljene fotografije pokazuju kako biljke izvanredno rastu nakon samo nekoliko dana tretiranja vodom, a mnogi tvrde kako su se njihove biljke udvostručile nakon samo nekoliko tjedana primjene banana vode.

Jedna članica grupe navela je kako koru od banane ostavlja da se u vodi namače dva dana te da nije mogla vjerovati koliko je očita razlika u izgledu biljaka nakon već prvog tjedna. 'Moja smokva tjednima nije dobila novi list, a onda je nakon tjedna dana zalijevanja vodom od banane dobila šest novih listova,' napisala jedna korisnica.

'Zalijevam banane vodom, zatim koru od banane nasjeckam i posadim u tlo, moje biljke to obožavaju!,' navela je druga korisnica. Drugi su podijelili različite no vrlo slične metode pripreme vode od banane, a jedna korisnica je preporučila mješavinu banane i aloe vere za maksimalni rast. Kako je navela, mljevenjem pet zrelih banana i pet stabljika aloe vere, a zatim njihovim miješanjem s vrećom zemlje za cvijeće postigla je nevjerojatne rezultate. 'Najbolje tlo za sađenje biljaka koje sam ikada koristila. Ništa nisam gulila,' navela je.

Zašto je voda od banane tako učinkovita?

Banane imaju velike količine minerala poput kalcija, fosfora i kalija u svojoj kori, a nakon natapanja ti minerali iz kore dospijevaju u vodu. Ovi hranjivi sastojci snažno potiču rast biljaka, što vodu od banana čini izvrsnim prirodnim gnojivom. Da biste ga napravili, jednostavno pomiješajte nekoliko prezrelih kora banane sa smeđim šećerom i vodom te ostavite da fermentira jedan do dva dana. Voda se tada može normalno preliti preko sobnih biljaka ili koristiti u vrtu.