NE MOŽE LAKŠE

Jednostavan i sočan kolač s trešnjama koji vraća u djetinjstvo

31.05.2020 u 19:11

Bionic
Reading

Ovaj recept za kolač od trešanja je jednostavan, sočan i prepun slasnih trešanja, a već prvi zalogaj vratit će vas u djetinjstvo

U ovim jednostavnim voćnim kolačima prepunim okusima uživale su generacije, a kad prođe sezona trešanja možete umjesto njih koristiti marelice ili šljive.

Potrebni sastojci:

  • 180g brašna
  • 80g šećera + jedna velika žlica za posipanje
  • prašak za pecivo
  • malo korice limuna za aromu
  • 2 jaja
  • vanilija
  • 4 velike žlice mlijeka
  • 125 g jogurta
  • 85g maslaca rastopljenog
  • 300g trešanja
  • ¼ šalice suncokretovog ulja

Priprema

U zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo.

U posebnoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom te im dodajte naribanu koricu limuna, vaniliju te polako miješajući dodajte ulje.

Miksajući na nižoj brzini dodajte jogurt i mlijeko te trećinu brašna, a zatim i ostatak brašna te izmiješajte dok se smjesa ne sjedini i postane glatka.

Polovicu opranih trešanja, kojima ste prethodno uklonili koštice, uvaljajte prvo u brašno te ih onda ubacite u tijesto jer ćete tako spriječiti da trešnje potonu na dno.

Smjesu istresite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup te na vrh dodajte drugi polovicu trešanja. Silikonskom spatulom lagano izravnajte smjesu te pospite jednom žlicom šećera.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva na 40-45 minuta.

Kad se ohladi možete ga posuti šećerom u prahu i poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.