SLATKA KUHARICA
Jede vam se nešto slatko? Razveselite svoje ukućane slasnom medenom pitom

Izvor: Profimedia / Autor: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia
-
Video
SLATKO NA TANJURU
Donosimo brzinski recept za kolač s voćem i keksima koji se ne peče
-
Video
NEVJEROJATNO UKUSNE
Za sve ljubitelje domaće kuhinje imamo recept za ćufte u tijestu koje će vam izmamiti osmijeh na lice
-
NEŠTO NA ŽLICU
Jelo koje će vas najbolje ugrijati u ove hladne dane: Recept za tradicionalni juneći gulaš
Medena pita
Sastojci
- 400g brašna
- 3 žlice meda
- 3 jaja
- 80 g maslaca
- 150 g šećera
- 1 žličica sode bikarbone
Za kremu:
- 150 g šećera u prahu
- 900 g kiselog vrhnja
Priprema
1. U lonac dodajte šećer, maslac, med pa stavite na vatru kako bi se smjesa rastopila.
2. Skinite lonac s vatre, razmutite jaja i uz stalno miješanje dodajte jaja pazeći da se ne skuhaju. Dodajte postepeno brašno i sodu bikarbonu i miješajte dok ne dobijete tijesto.
3. Tijesto prebacite na papir za pečenje i posipajte ga s malo brašna. Ručno ga kratko umijesite. Podijelite ga na osam dijelova i svaki tanko razvucite. Pritisnite svaki komad razvaljanog tijesta kalupom za tortu kako bi dobili tijesto veličine kalupa.
4. Tijesto premjestite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 3-4 minute. Višak tijesta također ispecite.
5. Zatim pripremite kremu. Miksajte šećer i kiselo vrhnje pa kremu stavite u hladnjak. Ponovite postupak dva, tri puta.
6. Ispečene kore premažite kremom, slažeći ih jednu na drugu. Završite s kremom, a po vrhu naribajte višak pečenog tijesta.
7. Medenu pitu stavite u hladnjak i poslužite sutradan, kada kore omekšaju.
U slast!

Medena pita
Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia
- hrana
- recept
- med
- RECEPTI
- slastice
- kolač
- kuhanje
- kolači
- torte
- gastro
- slatko
- torta
- desert
- pečenje
- tportalova slatka kuharica
- medena pita