PARIZ NA KOLJENIMA

Je li ovo najbolja kolekcija Stelle McCartney?

06.03.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Stella McCartney, Chloe i Giambattista Valli briljirali su na pariškom Tjednu mode i donijeli pregršt zanimljivih ideja kad je odijevanje po visokoj modi u pitanju

Da će iduća jesen i zima biti sve samo ne dosadni kad je moda u pitanju, jamči Stella McCartney koja je uznemirila, u pozitivnom smislu, čak i kritičarku modne biblije, Voguea. 'McCartney je pokazala zasigurno najbolju kolekciju dosad, a vjerojatno i najvažniju. Ponedjeljak je, o, koji dobar početak tjedna', napisala je u uvodu novinarka Voguea netom nakon odgledane revije.

Bile su to haljine, što one do ispod koljena, što one do pola bedara, u denver plavoj izvedbi: širih rukava, uske u struku, lepršavog A kroja na dijelu suknji. Zakopčavaju se do grla, što im dodaje čar.  Pleteni ružičasti kompleti – vesta i suknjica, siva pletena haljina, uska, s istaknutim džepovima, dužine do ispod koljena. Crvene hlače – trend koji neće jenjati, a sve uz kaputić naoko preširok u ramenima. Haljine od tvida prepune su grafičke igre, u smeđoj, denver plavoj i bijeloj boji.

Sportski, luksuzno, elegantno, u tri riječi.

Chloe igra na kartu ženstvenosti s onom privlačnom i već par sezona poželjnom muškobanjastom crtom. Ali taj muškobanjasti, poput elipse kruto krojeni kaput, dolazi u najnježnijoj prljavoružičastoj boji, a jakna u najnježnije narančastoj.

Puloveri su također simpatično, dijelom industrijski, dijelom ručno pleteni, s duginim bojama u kombinaciji s prevladavajućom bojom senfa. Hlače su prošivene poput skijaških, a sežu do iznad gležnja.

To je dio kolekcije za modernu, samosvjesnu damu dok šeće gradom ili mondenim skijalištem, a za večernji look nudi haljinice u stilu dvadesetih, elegantne, izgubljene u struku, isprepletene čipkom. Dužina ima do ispod koljena.

Giambattista Valli igra na nosive komade robe, od klasičnih dužih pulovera od debele šatirane crno bijele vune, do prozirne haljine koja imitira taj isti (vuneni) uzorak. Crvena je ključna boja za ženstvene debele haljine u kojima se žena može pojaviti u svakoj prilici, ali i za nesvakidašnja, geometrijskim printom isprepletena, odijela.

Crne haljine više pucaju na seksipil, uz rupice, šljokice i/i umetke od tila, iako nisu strogo uske, već tu i tamo prestaju pratiti siluetu.